Het jaar rond gedicht

Helèn Versteegen

Category: Poems

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

'Het jaar rond gedicht' is een bundel waarin de dagen van het afgelopen jaar beschreven zijn aan de hand van gedichten. Hoewel er eigenlijk een gedicht geschreven is voor elke dag, kan je het de lezers niet kwalijk nemen als ze deze bundel in één keer uit lezen! De gedichten zijn kort maar krachtig, en de fijne rijm in de meeste gedichten zorgt ervoor dat er een soort melodie in je hoofd ontstaat die pas eindigt wanneer je het 366e gedicht gelezen hebt. Het geeft het dagelijkse leven goed weer, door het verschil in toon op verschillende dagen. Ons leven mag dan heen en weer schommelen (bijvoorbeeld door een nieuwe pandemie, zoals de gedichten je ook vertellen), maar het zal altijd weer goed komen.

From the book

Witte zwaan Je ziet ze door het water gaan Zij aan zij Gaan zij Want een zwanenpaar Blijft hun hele leven bij elkaar Als krachtige vogels vliegen ze door de lucht Schitterend tegen de blauwe lucht O was ik maar Net als dat zwanenpaar Zoveel vragen Waarom zijn er zoveel vragen Waarom is er zoveel pijn Waarom zijn er zoveel dingen Die niet te begrijpen zijn Moederdag Herinneringen van toen Daar moet ik het mee doen Nu u niet meer hier bent Iets wat moeilijk went Het leven gaat rustig door Daar zorgt men wel voor Zonder moeder is Moederdag Een dag vol herinneringen van toen Daar zal ik het vandaag mee moeten doen Regen Ik kan er niet tegen Regen Geef mij maar zonneschijn Dat vind ik fijn De bloemen geven wel een zucht Met de zegen uit de lucht Ze vinden het fijn Houden van regen en zonneschijn We hebben er geen invloed op Je krijgt beide op je kop Regen en zonneschijn De een haat het De ander vindt het fijn

About the author

Helèn Versteegen is geboren in 1961, en woont haar hele leven met veel plezier in het landelijke dorp Zoeterwoude. Heeft met veel liefde en passie ruim 41 jaar gewerkt in de zorg. Eerder verschenen 'Klik met Zorg' en 'Zorgen met Zorg' van haar hand, twee boeken met waargebeurde verhalen over mensen met een verstandelijke beperking. Nu ze met pensioen is heeft ze haar hobby van schrijven weer opgepakt. Daarnaast vult ze de dagen met creatieve activiteiten, lezen, tuinieren, de natuur in trekken, en is actief bij meerdere vrijwilligersorganisaties.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het jaar rond gedicht

Author:

Helèn Versteegen

Category:

Poems

Number of pages:

158

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

30-07-2021

ISBN:

978-94-643-1646-9 / 9789464316469

Price:

€ 19,50

Language

Dutch