Cover voorkant
Gwailo tour - Een fietsreis langs de Zijderoute over twee continenten
Gwailo tour - Een fietsreis langs de Zijderoute over twee continenten

Gwailo tour - Een fietsreis langs de Zijderoute over twee continenten

Serge Veldman

Category: Travel

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Je stoutste dromen waarmaken was voor Serge Veldman zijn ultieme doel. De drang naar avontuur en vrijheid is dan ook wat dit project omhelst. Zo vertrok hij met de fiets naar de andere kant van de wereld. Langs de Zijderoute, door landen waar de meesten nog nooit van gehoord hadden. Voor velen een onmogelijke opdracht. Maar hij fietste zich van de diepste dalen naar de meest euforische hoogten. Gwailo tour is een verhaal vol avontuur en gevaar. Maar ook van prachtige ontmoetingen en ontdekkingen. En met praktische tips hoe je überhaupt begint aan zulke onderneming.

From the book

Aan de grens zijn de Iraanse autoriteiten een voorbeeld van doelgerichtheid, de Turkmeense zijn een ander verhaal. Formulier na formulier, in het Russisch, wordt voorgelegd. Letterlijk alles willen ze weten. Stomme vragen zoals: waarom bezoek je ons land? Elke tas wordt zorgvuldig doorzocht. Naar mijn jongleer-ballen wordt gekeken alsof het granaten zijn. Ik laat enkele kunstjes zien waarna ze meegaander lijken te worden. Enkele uren later kan ik eindelijk vertrekken.
Met de ogen van alle dorpelingen op mij gericht, rijd ik het grensdorpje Serahs binnen. Het geeft me een vreemd gevoel. Hoe verder ik me van huis begeef, hoe meer ik het gevoel krijg dat ik door de tijd reis. Dit gehucht lijkt zo uit het oude communisme te komen, waar de tijd 50 jaar is stil blijven staan. Oude barakken, wrakken van auto’s, monden vol met goud.
Ik ben hier enkele uren; in het restaurantje waar ik wil eten, beland ik in een van mijn eerste wodkasessies. Een shot wodka en een slok bier erachteraan. Zo gaat het maar door, toostend op alles wat je maar kunt bedenken. Weigeren is just not done, een belediging voor de gastvrijheid van de dorpelingen.
Een paar flessen wodka later kruip ik terug naar mijn kamer in een vervallen flatgebouw. De verf bladdert van de muren, het gordijn krijg ik niet meer dicht en het peertje geeft een fel licht. De politie is me zojuist uit het restaurantje komen halen en escorteerde me naar mijn kamer. Ik mag er niet meer uit en het gordijn moet dicht. ‘Voor mijn eigen veiligheid,’ zeggen ze. Ze moeten eens weten. In mijn eentje heb ik Turkmenistan bereikt! Alles kan ik aan, wat kan mij overkomen? Ik blaak van zelfvertrouwen.

About the author

Serge Veldman (1972) groeide op in een klein Kempisch dorpje. Een verlegen jongetje dat nergens zijn draai vond. Zijn broer beschreef hem ooit is als een einzelgänger, een dromer. Door te reizen werd de kiem gelegd om die dromen waar te maken. Eerst als backpacker met een vriend. En toen hij zijn hobby fietsen combineerde met reizen kwam die droom beetje bij beetje dichterbij. Tot de lokroep naar avontuur hem teveel werd en hij een schijnbaar onmogelijke reis plande.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gwailo tour - Een fietsreis langs de Zijderoute over twee continenten

Author:

Serge Veldman

Category:

Travel

Number of pages:

94

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

25-06-2021

ISBN:

978-94-643-1539-4 / 9789464315394

Price:

€ 17,99

Language

Dutch