Cover voorkant
De waarom en hoe vragen voor een succesvol huwelijk
De waarom en hoe vragen voor een succesvol huwelijk

De waarom en hoe vragen voor een succesvol huwelijk

Eva Luciana

Category: Society

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer we een serieuze relatie of huwelijk aangaan, willen we dat het eeuwig duurt. Maar betreurenswaardig genoeg eindigen veel relaties of huwelijken in een echtscheiding. Echtscheiding kan leiden tot onbeantwoorde vragen en veel schade voor alle betrokkenen. Het kan vragen achterlaten als: Wat ging er mis? En hoe kon iets dat zo sterk en mooi begon toch nog eindigen? Ook wordt er veel gezegd na een vervelende relatiebreuk 'Als ik dit allemaal van tevoren had kunnen zien of weten, was ik niet met die persoon in zee gegaan. Dit boek geeft een grondige en een uitgebreide uitleg waarom een relatie of huwelijk meestal gemakkelijk stuk kan lopen. En hoe een stel met twee verschillende opvoedingen toch een relatie of huwelijk tot een succes kan maken. Dit boek is abstract en out of the box geschreven.

From the book

Wanneer een persoon in een relatie of in een huwelijk stapt, is het meestal regelrecht verwacht of gehoopt dat deze persoon een succesvolle relatie of huwelijk zou hebben. Een succesvolle relatie of huwelijk waarbij ieder een andere opvoeding heeft. Vroeger hadden ze daar een oplossing voor met het gezegde: ‘Er kunnen geen twee kapiteins op één boot zijn’. Waar een van de koppels de leiding nam en andere familieleden deze leiding moeten volgen. Het heeft enige tijd geduurd, maar uiteindelijk werd vastgesteld dat dit veel oneerlijke situaties creëert en dat de kwaliteiten en intelligentie van de andere persoon wordt gemist of ontbreekt. Een relatie of een huwelijk succesvol maken waarbij ieder zijn eigen idee heeft over hoe en wat, is inderdaad geen gemakkelijke taak. Het zou zeker een grote uitdaging tot onmogelijke uitdaging worden voor elk koppel met veel ups-and-downs. Opstanden en tegenslagen die meestal veel schade en waantrouw kunnen veroorzaken en achterlaten. In een dergelijke situatie zullen de knelpunten niet grondig of echt worden opgelost. En in zo'n geval van snelle oplossingen zonder succes, hopen beiden vaak stilzwijgend op een wonderbaarlijk weerlicht dat de ander ineens in het hoofd schok en tot een geweldige partner maakt. Deze hoop is tevergeefs, want in zo'n geval zullen de eindeloze discussies, zelfs na een goed gemaakte partij, doorgaan. Waarbij een van de koppels door wanhoop zich gedeisd kan houden om te proberen de discussies te vermijden en de vrede te bewaren. Deze voorkeur vormt meestal een grote bedreiging voor het welzijn. En men kan zich meestal gedeisd houden tot men dat niet meer kan doen, met alle gevolgen van dien. Omdat de knelpunten meestal indirect gebaseerd zijn op wie er gelijk heeft, worden de knelpunten bijna nooit echt opgelost. Pijn of problemen ontstaan meestal omdat er ergens iets mis is of iets dat onrechtvaardig is behandeld. Zolang het niet wordt gecorrigeerd of goed wordt behandeld, blijven de pijn of problemen meestal in stilte en stapelen ze zich op. De knellingen die kunnen ontstaan gaan pas echt weg als beiden een verborgen capaciteit weten te ontdekken en te beschikken.

About the author

Eva Luciana heeft meer dan de helft van haar leven op Curaçao gewoond. Tegen de tijd dat ze dertien was, was ze moederloos en part-time huisvrouw. Vooral omdat zij een slechte tijd had met haar vader, verlangde zij meer naar de aanwezigheid en het advies van haar moeder. Nadat ze haar eerstgeboren zoon in haar armen had zien sterven, knapte er iets in haar en begon zij haar roeping te vinden. Ook na de dood van haar oudste zus, die zij als een moederfiguur beschouwde, was zij gemotiveerd om wat dieper in het leven te kijken. Na de geboorte van haar twee dochters begon ze brieven aan hen te schrijven voor het geval hen hetzelfde zou overkomen. Deze brieven vormden de basis van de twee boeken die zij schreef. Het feit dat zij en ook veel andere mensen zag lijden in hun relatie of huwelijk is de reden waarom zij besloot uit te zoeken, hoe een stel met twee verschillende opvoedingen toch een relatie of huwelijk tot een succes kan maken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De waarom en hoe vragen voor een succesvol huwelijk

Author:

Eva Luciana

Category:

Society

Number of pages:

172

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-07-2021

ISBN:

978-94-643-1627-8 / 9789464316278

Price:

€ 20,99

Language

Dutch