Vriendschap en verraad

Britt de Vries

Category: Youth books

€ 16,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Fleur heeft weinig vrienden. Haar beste vriendin Merel heeft veel vrienden. Fleur en Merel zitten op verschillende basisscholen. Aangezien Merel veel meetraint met Fleurs voetbalteam, is ze bevriend geworden met Jessica. Jessica zit bij Fleur in de klas en in het voetbalteam. Fleur wordt jaloers en wilt dat de vriendschap met Merel weer wordt zoals het was. Fleur is goed bevriend met Isa. Isa heeft weinig vrienden en merkt de situatie tussen Fleur en Merel op. Isa wilt Fleur voor zichzelf, maar ze moet dan opdrachten uitvoeren. Nadat Isa de opdrachten voltooid heeft, krijgt ze Fleur voor zichzelf. Een paar weken later krijgen Merel en Jessica heftige ruzie. Merel heeft spijt en wilt Fleur terug. Zou Fleur kiezen voor Isa, Merel of toch iemand anders?

From the book

Algauw klopt er iemand op de deur. “Binnen!” schreeuwt de hele klas. Er loopt een meisje naar binnen. Het is Merel. Fleur schrikt en moet bijna huilen. Allerlei emoties en gedachten gaan door haar heen. Hoe zijn Jessica en Merel met elkaar in contact gekomen? Hoeveel contact hebben zij al met elkaar gehad? Waarom heeft Jessica Merel meegenomen en niet iemand anders? Waarom zei Merel niet gewoon dat ze dit niet wilde? Merel staat naast de meester en stelt zich voor. “Ik ben Merel, één van de beste vriendinnen van Jessica,” zegt Merel. Daarna kijkt ze Fleur aan. Fleur probeert haar verdriet en jaloezie te verbergen. Jessica en Merel mogen de hele ochtend bepalen wat ze gaan doen. Ze willen het liefst buiten of in de gymzaal spelletjes doen met z’n allen. Aangezien de gymzaal bezet is door een andere klas, kiezen Merel en Jessica ervoor om met de hele klas naar buiten te gaan. “Wat willen jullie buiten doen?” vraagt Merel. Ze kijkt iedereen om de beurt aan. “Misschien wil je ons beter leren kennen,” stelt Violet voor.
“Dat is niet nodig,” zegt Merel. “Ik ben er helaas maar een halve dag.”
“Laten we blikspuit doen!” schreeuwt Violet enthousiast. De meesten zijn het ermee eens. Plotseling barst Merel in tranen uit. De hele klas rent geschrokken naar haar toe. Fleur blijft staan. “Wat is er?” vraagt Jessica. De rest van de klas kijkt Fleur boos aan. “Waarom troost jij je beste vriendin niet eens?” vraagt Jessica dan. Ze klinkt best boos. Fleur kijkt erg verdrietig en voelt zich schuldig. Het duurt niet lang meer, voordat zij ook in tranen uitbarst. Fleur weet wel waarom Merel huilt. Ze wilt bij ons in de klas komen. Jessica slaat een arm om Merel heen en samen lopen ze naar binnen. Fleur kijkt hen na. Allerlei emoties en gedachten gaan door haar heen. Hoe gaat dit ooit weer goedkomen?

About the author

Britt de Vries (2002) is geboren en opgegroeid in Leeuwarden. Ze doet de opleiding pedagogiek op het HBO en na de zomervakantie start ze in het tweede jaar. Op de opleiding pedagogiek leert ze ouders en kinderen te helpen met de opvoeding. In haar vrije tijd voetbalt ze graag en schrijft ze verhalen. Britt schrijft al verhalen en boeken vanaf het moment dat ze kon schrijven. Haar eerste boek heet het geheim van het van-alles-en-nog-wat hotel, haar tweede boek heet oorlog in de geheime hut en haar derde boek heet het artiestenleven van Sarah & Julia. Britt wilt later pedagoog en schrijfster worden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vriendschap en verraad

Author:

Britt de Vries

Category:

Youth books

Number of pages:

58

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

09-07-2021

ISBN:

978-94-643-1578-3 / 9789464315783

Price:

€ 16,50

Language

Dutch