Een probeersel naar begrijpen - Een bescheiden boek vol gedichten en verhalen over de gedachten des levens

Lode Maryns

Category: Poems

€ 14,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het gevoel ervaren vast te zitten en niet meer uit je woorden raken. Details verdraaien van een verhaal om meer impressionant over te komen. Herinneringen die je warm laten voelen. Dit zijn enkele alledaagse zaken en gevoelens die worden besproken in Een probeersel naar begrijpen. Ideeën en gedachten worden gevormd over thema’s zoals invloed, identiteit en overtuiging. Onder de vorm van gedichten ingeleid door verhalen en reflecties tracht de schrijver je mee te nemen in zijn gedachtegang. Om zo samen een blik te werpen op de wereld.

From the book

Wat is iemands overtuiging? Iedereen heeft zijn/haar/hun eigen waarheid. Dit kan dan ook voor enorm interessante gesprekken zorgen. Mensen discussiëren voortdurend, vaak gewoon vanuit een misconceptie van elkaars overtuiging: de een gelooft in het een en de ander in het ander. Dat maakt het naast interessant ook best onnozel. Al die moeite die wordt gestoken in elkaar overtuigen van de waarheid. Standpunten die worden ingenomen, meningen die worden gevraagd... Ik heb het moeilijk wanneer mensen mij vragen naar mijn mening. Of ik heb er te weinig kennis over of ik kan het niet serieus nemen om standvastig achter iets te staan wanneer de waarheid vaak in mijn ogen niet bestaat. Ik vind het echter wel heel interessant om te luisteren naar verhitte debatten omdat ik vaak iedereen probeer te begrijpen. Hier zijn we weer: proberen te begrijpen. Waarheid De echtheid van zaken. Mensen willen over hun juistheid waken. Zo wordt een discussie een spel zoals schaken. Elke overtuiging, een deel van zichzelf, is wat mensen, mensen maken. Dus wanneer jouw koning van waarheid wordt omgestoten, zal jij je wraken. Wat geldt voor jou, in de kleine gigantische wereld waarin je leeft, is valide. Dit wil echter niet zeggen dat het allemaal zo geschiedde.

About the author

Lode Maryns (2000) is een student psychologie, maar daarnaast ook een jongste broer, een zoon, een vriend... Vanuit deze verscheidene contexten probeert hij in de huidige fase van zijn leven vat te krijgen op de wereld. Van jongs af aan denkt hij voortdurend na over zaken zoals: hoe ervaar ik? Wat ervaren anderen? Hoe komen mijn gevoelens tot stand? Na enkele jaren was het niet genoeg om hier enkel en alleen stil bij te staan in gedachten, maar uitte hij deze moeilijke vragen ook in de vorm van gedichten.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een probeersel naar begrijpen - Een bescheiden boek vol gedichten en verhalen over de gedachten des levens

Author:

Lode Maryns

Category:

Poems

Number of pages:

34

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

30-07-2021

ISBN:

978-94-643-1663-6 / 9789464316636

Price:

€ 14,50

Language

Dutch