Het Magische Schilderij - Puck en Alex in een buitenaardse game

Kim van Keulen

Category: Children books

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In het verhaal beleven Puck en Alex een spannend avontuur, dat hier en daar doet denken aan een computerspel. De hoofdpersonen moeten voortdurend opdrachten uitvoeren en lopen daarbij het risico om levens te verliezen. Het Magische Schilderij is een kenmerkend Kim van Keulen-boek. Het zit boordevol fantasie en humor en er komen allerlei soorten dieren in voor. De helden in haar verhalen zijn vaak de meisjes.

From the book

Het is kwart over zes als het eten klaar is. Normaal zou papa al lang thuis moeten zijn van zijn werk, maar vandaag is hij een kwartier te laat.
“Volgens mij moeten we maar gaan eten,” zegt Puck, die erge honger heeft.

Precies op dat moment komt papa thuis.
“Kijk eens wat ik heb gekocht!” roept hij blij. “Een schilderij! Ik heb het op de rommelmarkt gekocht voor vijftig euro! En niemand weet wie het schilderij gemaakt heeft.”
Dan laat hij het zien. Het is een stier met ijzeren hoorns. Zijn ogen zijn rood en de achtergrond is donkergroen, bijna zwart.
“Waar ga je hem ophangen?” vraagt Puck, die iets geks aan het schilderij ziet: de ogen lijken te bewegen! Nu ziet Alex het ook. Mama let niet op het schilderij, meer op de hutspot op haar bord, die koud begint te worden. Papa heeft Puck niet gehoord, want hij zit gulzig zijn bord leeg te eten.
Als ze klaar zijn met eten is er nog een lekker toetje: vla met partjes banaan. Dat vinden Alex en Puck heel lekker.
Na het toetje gaat Alex weer op zijn computer. Puck gaat helpen de afwas te doen.

About the author

Kim van Keulen (2010) woont samen met haar vader en moeder in een klein dorpje in de gemeente Medemblik in Westfriesland. Zij groeit hier vredig op tussen de paarden, kippen, katten en klasgenoten van groep 7. Van jongs af aan is zij altijd een groot liefhebber geweest van boeken. De bibliotheek heeft dan ook jarenlang een goede klant aan haar gehad. In totaal heeft zij er meer dan duizend titels geleend. Als je aan Kim vraagt “Wat wil jij later worden?”, dan is het antwoord: kinderboekenschrijver. Kort na haar 5e verjaardag schreef zij haar eerste boek De 3 Kinderen. Zij had zichzelf het lezen toen al aangeleerd, maar kon eigenlijk nog niet schrijven. Het boek bestond uit mooie tekeningen en door haar ouders uitgeschreven zinnen, die zijzelf gedicteerd had. Zo ontstonden er in de loop der jaren meer dan 30 boekjes, waarvan Het Partijtje van de 3 Kinderen (2015, helaas verloren gegaan), De Scherpetandenkinderen (2017) en De Indringersjager (2019) de beste zijn. Van lieverlee maakten de illustraties plaats voor tekst en werden de boeken steeds ietsje dikker.
Op tienjarige leeftijd begon zij aan Het Magische Schilderij. In tegenstelling tot sommige eerdere pogingen om een ‘echt’ boek te schrijven, slaagde Kim erin om dit boek helemaal af te maken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Magische Schilderij - Puck en Alex in een buitenaardse game

Author:

Kim van Keulen

Category:

Children books

Number of pages:

66

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-09-2021

ISBN:

978-94-643-1751-0 / 9789464317510

Price:

€ 15,99

Language

Dutch