Van roze wolk naar code rood - GBS-bacterie? Ik had er nog nooit van gehoord

Claire Arnold

Category: Biographies
  • (1)

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vol verlangen verwachtten wij ons eerste kindje en wat waren we gelukkig toen ze ter wereld kwam. Het genieten was echter van korte duur. Het krijgen van een baby voelt niet altijd als een roze wolk. Wat ben je gezegend wanneer alles van het begin tot het einde goed gaat. Dit verhaal gaat over een bacteriële hersenvliesontsteking na besmetting met de GBS-bacterie. Een verhaal dat ik graag had willen lezen toen het mijn dochter overkwam, zodat ik een houvast had kunnen hebben aan een positieve afloop.

From the book

Ik weet nog goed dat ik Emma op schoot had. Na een hele lange kroel opende ik mijn telefoon om felicitatie berichtjes te bekijken. Ik wist even niet waar ik moest beginnen, want het waren er heel veel. Zonder er over na te denken begon ik deze te beantwoorden, maar op een of andere manier had ik halverwege het gevoel dat ik mijn telefoon neer moest leggen. Dat ik hier helemaal geen focus op moest hebben. Emma lag in mijn armen. Dat was toch veel belangrijker? De drang om te stoppen voelde zo groot dat ik eerst een selfie maakte samen met mijn dochter om het moment vast te leggen en daarna nog heel lang met haar knuffelde. Nick was op deze dinsdagochtend even het vuilnis wegbrengen en de kraamverzorgende was bezig met wat huishoudelijke klusjes. Toen ikzelf eenmaal beneden was zou ik Emma voor het eerst gaan verschonen. We merkten dat het geven van de ochtendfles die dag niet zo gemakkelijk ging. Eigenlijk dronk Emma nauwelijks. Daarom hielden de kraamverzorgende en ik haar extra in de gaten. Toen ik met veel moeite aan tafel ging zitten (vanwege de lichamelijke ongemakken), om aan het verschonen te beginnen, haalde de kraamverzorgende Emma uit haar bed. We zagen op dat moment voor het eerst iets vreemds, wat we buiten het slechte drinken, nog niet eerder hadden gezien. Ze keek erg beduusd en leek niet aanwezig te zijn. Ze zag grauw en had herhalende schokkende bewegingen in haar armen en benen. We waren erg ongerust en namen snel haar temperatuur op. Deze was niet verhoogd, wat later vreemd was, want dat past wel bij het beeld van een hersenvliesontsteking. Toch bespraken we dat we direct de verloskundige gingen bellen omdat we onszelf er totaal niet goed bij voelden. Maar voordat we hier de tijd voor hadden, was die al aanwezig. Precies op het moment dat ik de thermometer terug in het bakje legde.

About the author

Ze is moeder van twee jonge dochters, maar daarnaast staat Claire Arnold voor de klas als docent aardrijkskunde. Ze geniet van haar man en kinderen, de muziek van haar cello, mooie reizen en is bijna dagelijks langs de beek te vinden voor een rondje op haar skeelers. Nooit had ze verwacht een boek te schrijven, maar het opschrijven van haar persoonlijke ervaringen met betrekking tot het ziekteproces van haar dochter en de gesprekken die ze over het onderwerp heeft gevoerd in emotionele tijden, leidden tot een drang om het verhaal te delen. Het belangrijkste doel: een helpende hand bieden voor ouders in een (soort)gelijke situatie.

Reviews

2021-09-14 22:17:32 | By: Sasha | Rating:
Prachtig boek. Ontroerend verhaal, in één keer uitgelezen. Wat een heftige periode, een mooie liefde tussen de ouders. Ik raad dit boek aan.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van roze wolk naar code rood - GBS-bacterie? Ik had er nog nooit van gehoord

Author:

Claire Arnold

Category:

Biographies

Number of pages:

104

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-08-2021

ISBN:

978-94-643-1736-7 / 9789464317367

Price:

€ 17,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)