Plukken, Politieke misdaadroman

mr J. Leeuw

Category: Thrillers

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Plukken’ is deels gebaseerd op eigen ervaringen en deels ontsproten aan de fantasie van de schrijver. Het verhaal speelt zich af vóór de eeuwwisseling in het centrum van de macht: Den Haag. Het onderliggende thema: overheid en markt, is opmerkelijk genoeg de laatste tijd weer actueel geworden.
De toenmalige vicevoorzitter van de Raad van State, Herman Tjeenk Willink, duidde daar al op in een interview (Volkskrant, 28-4-2006): ‘Ik denk dat we te vaak hebben (...) geprivatiseerd (...) vanuit de gedachte dat het dan wel beter zal gaan. Maar het probleem is alleen maar groter geworden. (...) Ik vind dat we terug moeten gaan naar een overheidsbestuur waarin duidelijkheid bestaat over politieke verantwoordelijkheid voor publieke dienstverlening.’

From the book

Ik belde naar Algemene Zaken, noemde mijn naam (die kende men gelukkig nog) en vroeg naar Jan-willem Duynstee, de raadsadviseur met wie ik vaak had samengewerkt. De telefoniste liet een vreemde stilte vallen en zei toen: - Ik verbind u door met de secretaresse...
- Met Sandra...
- Is JW al gearriveerd?
Ik hoorde Sandra slikken; toen zei ze met een klein stemmetje:
- Heb je het niet gehoord, Jan? JW is van de zomer omgekomen bij een duikongeluk in Zeeland...

About the author

De auteur heeft vele jaren in Den Haag gewerkt, binnen en buiten de rijksoverheid. De hoofdpersoon van ‘Plukken’ is mr Jan van Leeuwen, speurder-uit-nieuwsgierigheid.
‘Plukken’ is het derde deel van een trilogie, waarvan elk deel apart kan worden gelezen. De eerdere delen, ‘Graven’ en ‘Planten’ worden binnenkort opnieuw uitgegeven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Plukken, Politieke misdaadroman

Author:

mr J. Leeuw

Category:

Thrillers

Number of pages:

296

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-07-2021

ISBN:

978-94-643-1617-9 / 9789464316179

Price:

€ 22,50

Language

Dutch