De Onzichtbare Navelstreng - Leven met de grootsheid van de natuur

Catrinus Dijkstra

Category: Miscellaneous

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek wil U helpen ontdekken, dat de antwoorden op de vele vragen om gelukkig te zijn, in de natuur voor het grijpen liggen.
Iedere dag weer gaat er een nieuwe wereld open en zult U met volle teugen kunnen genieten van het wonder dat leven heet. Ontdek in het uitgestrekte wonderland vol met geheimen weer de gewone dingen die het leven gelukkig maken: de simpele charme van vriendschap, het zingen van een vogel. Zoek het goud in de glorie van een wolkenlucht en het geluk in de natuur. Dan voelt U zich de rijkste mens van de wereld.Niemand kan U dan arm noemen...

From the book

Vanmiddag een poos de natuur in geweest. Heerlijk wandelen in de buitenlucht geeft op zichzelf al innerlijke rust. Het zorgt bij mij altijd voor enorme ontspanning, het brengt de geest tot rust terwijl je toch actief bezig kunt zijn. Mijn ogen laten gaan naar die hoge luchten boven het kleine bestaan, is voor mij vaak een ademhalen naar een innerlijk bestaan.
Op de nevels van teleurstelling wandelen mijn gedachten op deze zondagmiddag in oktober de door de lucht jagende wolken tegemoet. Met aspiraties van een vervlogen jeugd bekijk ik deze dag, zittend op een krib aan de rivier de IJssel, als een pareltraan gevuld met namen van mensen die mij na aan het hart liggen. Doornen die door het eelt van mijn hart heen prikken. In de wens om het horloge van mijn leven terug te draaien, tuur ik naar de wolken in het water van de rivier op zoek naar antwoorden. Op de kruispunten van mijn leven ben ik de weg soms kwijtgeraakt tussen links en rechts. De luxe van nog eenmalig andere keuzes maken is even vluchtig als de herinneringen die als het water van de rivier door mijn vingers ontsnappen. Als een drenkeling die zich wanhopig vastklampt aan de boeien van namen die niet antwoorden. Het eelt op mijn hart is de harde werkelijkheid dat ik heb geleefd en nog leef.
Terugdraaien naar waar?, vraag ik me dan telkens af, maar het zet wel aan tot dromen. Heerlijk om in weg te dromen en je eigen gevoel te voelen in een liefkozing van wanhoop. Een soort ruimte maken in het denken en verlangen. Dromen is deze middag een beetje vliegen zonder einde en begin. Ergens weggaan, ergens komen en de droom daar tussenin. Aan de wolken kunnen raken, dicht bij de sterren zijn en de wereld nog kleiner maken. Dromen geeft mijn fantasie een zee van ruimte. De fantasie in mijn hoofd verzacht de pijn. Alles is zo echt en lijkt heel mooi, maar je zit gevangen in een kooi. In de droom sluit ik mijn ogen en hij voert mij mee naar waar ik wil.

About the author

De jeugdjaren van Catrinus Dijkstra speelden zich af op de boerderij in Friesland. Daarna volgde een studie Bosbouw en Cultuurtechniek. De natuur en het weer waren belangrijk in zijn leven. Wat hij in dit boek vertelt is niet bedacht achter het bureau, maar is het resultaat van zijn leven lang in de weer te zijn geweest met het weer en de natuur. Zijn gevoelens voor Gods wonderschone schepping zijn niet in woorden te vangen. Hij vindt het dan ook fijn zijn geheimen van de natuur met anderen te delen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Onzichtbare Navelstreng - Leven met de grootsheid van de natuur

Author:

Catrinus Dijkstra

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

134

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-07-2021

ISBN:

978-94-643-1633-9 / 9789464316339

Price:

€ 19,50

Language

Dutch