Kirrie, Mini en Woef - Magische verhalen vertaald uit een oud dagboek nog geschreven in dierentaal

Elza Peeters

Category: Fantasy

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Elza Elisabeth Peeters
Op latere leeftijd ontdekt zij het plezier van creatief schrijven. Haar schrijven plus een grote dosis ijver en fantasie hebben haar een boekje opgeleverd, met 3 aparte verhalen, voor jonge tieners en lezers die graag even op droomreis gaan weg van een zure wereld. De verhalen zijn verrassend en portretteren grappige avonturen van diertjes in bijzondere en onvoorspelbare situaties. Elk verhaal neemt de lezertjes mee in het wonderlijke en verborgen bestaan van vogels, een teckel, een elfje en een muisje dat een huiskat haar wereld leert kennen en haar voorstelt aan heel lieve kabouters die tevens hun eigen verhaal hebben.

From the book

1- Dromen zijn vol verrassingen! Ja toch, het elfje glijdt langs zilveren stralen en komt neer vlak voor de natte neus van Woef. Met haar delicate vleugeltjes streelt het elfje Woef, geeft hem een lichte tik op de schouders waardoor hij wakker schiet. Woefs droom is plots weg, en toch zit het elfje nog vlak tegen de zachte neusharen van het hondje. Woef schudt zijn kop om zich te kwijten van zijn verbazing en staart met grote ogen naar het lieve kleine sierlijke wezen. Het elfje glimlacht, maakt een diepe buiging en fluistert een paar onverstaanbare woorden. Woef kan zijn geluk amper de baas. Hij weet niet hoe hij moet van repliek dienen. Het elfje merkt zijn ongemak en zet haar neer op een van zijn voorpoten. Oh, prevelt Woef met zachte stem, wat ben jij een heerlijkheid. je blijft toch effen, hé?’ Weer fluistert het prachtige elfje een paar niet te verstane woorden in Woefs oor. Hm, denkt hij, is dit echt? Woef maakt van de gelegenheid gebruik om het elfje te verzoeken op zijn rug te klimmen. ‘Houd je goed vast aan mijn nekharen’, suggereert Woef.

--‘Ja,’ zegt Mini met lichte heimwee in haar stem, ‘je moet weten dat ik ben opgegroeid aan de rand van een reusachtig bos. Daar mochten we, als kleintjes, vrij rondlopen en ravotten. Mammie muis wilde natuurlijk dat we ’s avonds tijdig thuis waren, weg van de gevaren van de nacht. Meestal waren we brave en gehoorzame muisjes. Tot op een dag...’ Hier krijgt Mini een brok in de keel en pinkt ze een dikke traan weg. Na een diepe zucht vertelt Mini verder dat, een eind geleden, een groot deel van haar naaste familie was verdwaald in het bos. ‘Dagen hebben mammie en ik gezocht, al roepend en schreeuwend. Onze kleintjes zijn nooit meer opgedaagd. Dat was een groot verdriet. Toch was er af en toe een sprankeltje hoop, en die kwam van de kabouters in het bos.

About the author

Afkomstig uit Belgisch Limburg maar verhuist als jonge volwassene naar de grootstad Brussel. Daar heeft ze een boeiende carrière gehad in een diplomatieke instelling. Ze houdt van lezen om te leren. Zeer reislustig zijnde heeft ze veel landen bezocht wat haar honger, om minder gekende culturen te blijven ontdekken, gaande houdt. Bezieling voor haar creatief schrijven huist in haar affectie voor dieren en haar uitbundige fantasie. 

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kirrie, Mini en Woef - Magische verhalen vertaald uit een oud dagboek nog geschreven in dierentaal

Author:

Elza Peeters

Category:

Fantasy

Number of pages:

44

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

30-07-2021

ISBN:

978-94-643-1658-2 / 9789464316582

Price:

€ 14,99

Language

Dutch