Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Titan
We zijn niet alleen in ons zonnestelsel

Auteur

Dirk Van Gerven

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Rond 2440 reist John met zijn team van wetenschappers naar Titan, een maan van Saturnus. Daar gaat hij methaangassen bestuderen. Robert sluit zich ondertussen aan bij Anders leven dat een ondergrondse strijd voert tegen de grootmachten. Rond Saturnus bekokstooft een rijke ondernemer een machtsgreep om de ruimtestations rond Saturnus en Titan in zijn macht te krijgen. Maar dit is buiten de waard gerekend van een intelligent wezen dat op Titan leeft. De plannen van de een en de ander worden doorkruist door een enorme storm die Saturnus in stukken dreigt te breken.

Over de auteur

Dirk Van Gerven is advocaat en auteur van verschillende juridische boeken. Zijn eerste uitstap buiten de wereld van het recht, is een boek over gendergelijkheid (Alle mensen zijn gelijk ook vrouwen). Hij neemt hierover regelmatig standpunten in op zijn twitteraccount (@DirkGerven). Deze roman is zijn eerste fictieboek.

Productinformatie

ISBN
9789464316216 / 978-94-643-1621-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-07-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
292
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Er was geen levend wezen, toch niet met een bewustzijn die dit kon vatten, aanwezig om het begin waar te nemen. Wel weten wetenschappers al lang dat Saturnus wordt geplaagd door grote wervelstormen die vanaf de polen door de atmosfeer woeden. Vele stormen worden veroorzaakt door de verdamping van water en door de invloed van de talloze manen rond Saturnus die een voortdurende aantrekkingskracht uitoefenen op de waterstof in de buitenlagen van de atmosfeer van Saturnus. Beneden de atmosfeer, diep dicht bij de kern, worden door de hogedruk, gassen samengedrukt tot een vloeibare toestand. Daarin zitten ook metalen. Nog dieper stoot de ingebeelde reiziger op de rotsachtige kern van Saturnus. Wegens de grote hitte - de temperatuur loopt op tot 12.000 graden Celsius - is de mens er nog niet in geslaagd een robot te doen afdalen tot aan de kern, om te zien hoe die er uitziet. Wel werden verschillende onderzoeken gedaan vanbinnen de buitenste lagen van de atmosfeer. De satellieten halen waterstof uit de atmosfeer en gebruiken die als energie. Dit is de goedkoopste energiebron waarvan onnoemelijke hoeveelheden beschikbaar zijn. Alles op de ruimtestations draait op waterstof.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek