Janet Trip - De ontdekking van de WEC

Marien Chr. Bruinzeel

Category: Youth books

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Janet Trip is pas in Middelkarspel komen wonen. Ze ontdekt een soort kringloopwinkel, waar ze leuke spulletjes vindt, waaronder ook een blauwe tweezits bank. Een doos cd’s krijgt ze er bijna gratis bij. Met twee vriendinnen ontdekt ze, dat de bank een geheim herbergt. Tussen de cd’s vinden ze een drietal dvd’s WEC 1,2 en 3. Wanneer ze die in een laptop draaien, schrikken ze. Ze bevatten het besturingsprogramma van een tijdmachine. Al snel maken ze hun eerste reis. Ze willen de ontdekking geheim houden, maar ze worden echter wel gedwongen om het met enkele mensen te delen. Om te bewijzen dat het echt werkt maken ze verschillende reizen. De ene nog spannender dan de andere!

From the book

Lotte vindt drie bijna identieke dvd’s; op de cover staat met viltstift geschreven WEC 1; WEC 2 en WEC3. "Heb jij een idee wat dit zou kunnen zijn?” vraagt Lotte aan Janet. “Nee, geen idee; zal ook wel over vliegen gaan. Die Huib is vlieger bij de Marine geweest. We gaan ze straks wel even bekijken op mijn laptop.” antwoordt Janet. Eigenlijk valt de inhoud voor alle drie een beetje tegen. De films kennen ze al en de muziek is nu niet echt hun smaak. Maar die WEC dvd’s trekken de aandacht. Janet staat op van de bank en gaat achter haar bureau zitten en start de laptop op. Allereerst stopt ze de WEC1 in de diskdrive. Als die herkent is komt al snel “WEC 1” op het scherm “LOADING.....” staat er. Na verloop van tijd wordt het scherm helemaal zwart; na een paar seconden wordt een blauwe draaiende spiraal in het midden van het scherm zichtbaar. Die verdwijnt weer om plaats te maken voor “PLEASE WAIT.....”. Plotseling verschijnt in de linkerbovenhoek van het scherm een dialoogscherm; eerst zwart, daarna de tekst “PLEASE CONNECT TO WEC”. Janet heeft geen idee wat dat betekent en kijkt vragend naar haar vriendinnen. Dan, ineens, verschijnt in het dialoogschermpje het borstbeeld van een man. Een oudere man, helemaal grijs, grijze baard en een baseball cap op met een groot logo erop. Janet zit stom verbaasd te kijken; zeker als het borstbeeld tot leven komt. Het lijkt of de man tegen haar spreekt. Hij begint te gebaren; met zijn handen langs zijn oren om beter te kunnen horen, dan met zijn handen voor zijn mond spraakbewegingen te maken. Janet heeft ineens in de gaten dat het geluid van haar laptop uit staat. Snel schakelt ze dat in; direct is de man verstaanbaar. “Hallo jonge dame, fijn dat je WEC hebt opgestart!” zegt de man. Van schrik valt Janet bijna van haar bureaustoel en geeft een ijzingwekkende gil, waarin ze wordt begeleid door haar, al even stomverbaasde, vriendinnen. “Wat zullen we nu krijgen?” roept Lotte, als ze weer een beetje bij haar positieven komt.

About the author

Marien Chr. (Rien) Bruinzeel (1952) Een levensgenieter, die na zijn carrière in de internationale logistiek een nieuw vak heeft geleerd. Verhalen vertellende rondleider in een lucht- en ruimtevaartmuseum, waarbij hij tracht jong en oud te boeien met anekdotes. Terwijl de pandemie en een gebroken enkel hem aan huis binden, komt er een nieuw verhaal naar boven. Dit boek over Janet Trip draagt hij op aan zijn twaalf kleinkinderen. Misschien komen er nog meer avonturen van Janet en haar vrienden en vriendinnen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Janet Trip - De ontdekking van de WEC

Author:

Marien Chr. Bruinzeel

Category:

Youth books

Number of pages:

132

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

30-07-2021

ISBN:

978-94-643-1656-8 / 9789464316568

Price:

€ 19,50

Language

Dutch