Gereformeerd Geheim - Aangrijpend levensverhaal van een slachtoffer van seksueel misbruik

Maria Bakuwel

Category: Novels

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dertig jaar lang hield Maria het geheim. Het was immers haar schuld. Zij had hem toch verleid? Dat was wat de vader van haar oppaskindje haar had doen geloven. Pas als volwassen vrouw gaat ze inzien dat ze seksueel misbruikt is. Hoe kan het dat ze zolang in die leugen geloofd heeft? Wie is zij, wat is haar overkomen en hoe kan ze hiermee leven? Ze gaat in therapie en het komt tot een confrontatie met de dader. Nu komt ze voor een dilemma te staan: vergeeft ze hem of niet? Het aangrijpende verslag van seksueel misbruik vanuit de ogen van de jonge Maria wisselt zich af met de inzichten en processtappen die de volwassen Maria maakt om dit verleden een plek te kunnen geven.

From the book

Voel ik wat? Ik span mijn spieren aan en moet mezelf bedwingen niet weer naar het toilet te gaan. Dat valt vast op en m’n vriendinnen zouden er vragen over kunnen stellen. Ik voel het samentrekken in mijn buik en vraag me af of het de aankondiging is van wat ik zo graag wil. Of zorgt de spanning die door m’n hele lijf zit ervoor dat ik misselijk ben? Ik voel de radeloosheid opkomen. Stel dat ik zwanger ben, dan is het eerste teken toch misselijkheid? Ik tel de dagen en reken mezelf na. Nee, ik vergis me niet. Een week over tijd. Dat is nog nooit gebeurd. Ik ben vreselijk bang. Stel dat ik een baby verwacht. Ik ben pas zestien. Hoe moet dat? Mijn ouders zullen heel boos zijn. En stel dat Jan toch niet met me trouwt? Waar moet ik heen? Bij God hoef ik ook niet aan te komen. Ik heb Hem beloofd het niet meer te doen en heb keer op keer die belofte gebroken. Nee, Hij ziet me aankomen zeg. Ik weet het niet meer. Was er maar iemand met wie ik dit kon delen. Maar wie?

About the author

Rudy Reijersen van Buuren-Gorter (1959) woont in het midden van het land, is getrouwd en moeder van vier volwassen kinderen. Als manager werkt ze bij een zorginstelling en die functie was een bewuste keuze. Naast dat zij graag leiding geeft aan teams, voelt ze zich aangetrokken tot mensen in nood. Juist omdat ze zelf het nodige heeft meegemaakt in haar jeugd. Wat begon als verwerking van een heftige gebeurtenis uit het verleden groeide uit tot haar eerste boek: Gereformeerd Geheim. Een boek geschreven om anderen te helpen en aan te moedigen uit een isolement van schuld, angst en eenzaamheid te komen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gereformeerd Geheim - Aangrijpend levensverhaal van een slachtoffer van seksueel misbruik

Author:

Maria Bakuwel

Category:

Novels

Number of pages:

166

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

13-08-2021

ISBN:

978-94-643-1687-2 / 9789464316872

Price:

€ 19,99

Language

Dutch