Zaad - Een nieuw begin

Petri van Otten

Category: Novels
  • (2)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Suus, eigenlijk Suzanne, na de relatiebreuk met Kees terugkeert naar het dorp waar ze haar jeugd doorbracht, wordt ze opnieuw geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit haar verleden, met haar opvoeding en met zichzelf. Suus liep allerlei beschadigingen op die haar nog altijd hinderen in haar dagelijks leven. Ze leeft een leven waarin niemand achter het stuur lijkt te zitten. Zaden hebben alles in zich om een bloem te worden. Of ze zullen ontkiemen en groeien, hangt van de omstandigheden af. De huls van het zaad moet openbreken en het zaad zal zichzelf moeten loslaten om tot bloei te komen. Lukt het Suus om het stuur zelf in handen te nemen?

From the book

‘Hoi Suus,’ hoor ik een krakerige zachte stem achter me zeggen. Ik kijk om, recht in de ogen van Janine. Met gebogen schouders zit ze op een bankje in de hal. Haar ogen liggen diep in haar gezicht, haar jukbeenderen steken ver uit. Ze lijkt iets meer aanwezig dan de vorige keer toen ik haar zag.
‘Hoi Janine,’ zeg ik zachtjes. Ze schuift een stukje op en kijkt naar de ruimte naast haar op de bank als uitnodiging om naast haar te komen zitten. Ik probeer zo gewoon mogelijk te kijken als ik plaatsneem. Mijn blote armen raken even de dunne stof van haar kamerjas aan.
‘Hoe gaat het met je?’ Ik heb het gevoel of ik in een keldergat zit en de vraag naar boven fluister.
‘Iets beter.’
Het voelt alsof we met zijn tweeën in een zeepbel zweven. Er is weinig van haar over, toch ervaar ik haar aanwezigheid overal. In mij, buiten mij en als ik nu zou vluchten, zal ze in iedere cel blijven zitten en met me meevluchten en bij de eerstvolgende adempauze weer tevoorschijn komen. Ik slik een paar keer.
‘Het spijt me zo.’ De woorden, klinken zacht en mengen zich met het trillen van mijn keel.
Janine legt haar hand op de mijne.
‘Mij ook,’ fluistert ze.
De woorden van Louis schieten door mijn hoofd. Je voelt je schuldig, maar je bent het niet, had hij gezegd. Ik voel haar schouder tegen de mijne. De neiging om mijn arm om haar heen te slaan, onderdruk ik. Een ongemakkelijk zwijgen hangt tussen ons. Dan klapt de zeepbel. Een vrouw in een witte jas staat plots voor ons. Janine staat op als een geprogrammeerde robot. Terwijl ze ondersteund door de zuster terug naar haar afdeling loopt, kijkt ze nog een keer om.
‘Kom je me een keer opzoeken?’
Ik knik.

About the author

Petri van Otten is schrijver, voormalig hulpverlener, ondernemer, natuur- en dierenliefhebber en huis-tuin en keukenfilosoof. In haar leven zocht ze vaak naar een podium waarop ze kon laten zien wat ze in huis had. In 2016 besloot ze alles los te laten om ruimte te maken voor een nieuw leven. Zonder te weten waarin ze terecht zou komen, nam ze ontslag en gaf zich over aan een vrije val. Petri ontwikkelde zich als schrijver. Ze ontdekte haar ondernemersbloed en ideeën werden werkelijkheid. Inmiddels is ze eigenaar van ‘De Verhalen-etalage’. Een ludiek concept van een spelende vrouw.

Reviews

2021-10-08 13:25:46 | By: Boekenwurm | Rating:
Het is een prachtig en toegankelijk verhaal. Heden en verleden mooi verweven. Ben meegevoerd in de essentie van het karakter en de belevingswereld van Suus. Kon niet stoppen met lezen en heb 2x tissues nodig gehad. Ik wil met haar een lunchke doen. Zin in meer van dit.

2021-10-07 15:04:08 | By: Mieke Bastiaansen de Rooij | Rating:
Boek pakt meteen en dat blijft zo. Het ongeluk en het schuldgevoel lopen als een rode draad door het boek. Lekker nuchter geschreven. Nooit saai. Goed plot. Fijn boek om te lezenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zaad - Een nieuw begin

Author:

Petri van Otten

Category:

Novels

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-09-2021

ISBN:

978-94-643-1846-3 / 9789464318463

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)