De clan zonder thuis

Nick de Meersman

Category: Youth books

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is geen pretje om een goblin te zijn. Welke mens of dwerg wantrouwt hen niet? Waar kunnen ze nog vrij leven? De goblin clan van de glimsteengrotten hoopt een schuilplaats te vinden in een ongastvrije wereld. In groezelige taveerne klinken een smokkelaar en een handelaar op de goede afloop van hun avontuur. Vanachter een statig bureau maakt een machtige oligarch van de dwergstad Staldemi plannen die zowel goblin als dwerg zullen raken. De beproevingen van de clan van de glimsteengrotten zijn nog lang niet voorbij.....

From the book

Het water rook misschien niet al te fris, maar het was gelukkig drinkbaar. Ze vonden er kikkers, slangen, muizen, vogels, insecten, eetbare wortels, kruiden en paddenstoelen! In het midden van dit veen vonden de goblins een droge plek, een klein bos van grote oude bomen. Op dit stuk droge grond konden ze hun kracht hervinden. Tenminste, als ze kans daartoe kregen. Zouden de dwergen hen hier ook niet vinden? Wat als een mensenboer in het moeras kwam om paddenstoelen te plukken? Was het moeras wel zo veilig? Enkele goblins zweerden dat iets vanuit het water hen had gadegeslagen. “Ik ben thuis”, fluisterde de sjamaan zachtjes, zonder dat iemand het hoorde. Al bij aankomst had hij het geweten – hoeveel jaar het ook was geleden: dit was zijn eerste thuis. Het moeras had alle tekenen van zijn oude clan verzwolgen; hij zou het helemaal mis kunnen hebben. In zijn hart wist hij echter zeker dat dit was waar hij geboren was. Was het een gevoel, niets meer dan dat? Desondanks was de sjamaan overtuigd dat het een teken was. Uit zijn kleren viste hij zijn magische paarse glimsteen en hij concentreerde zich op de energie die in de betoverde steen verborgen zat. De clan diende beschermd te worden, niemand mocht hen hier vinden, wat dat ook kosten mocht.

About the author

Al sinds zijn kindertijd houdt Nick De Meersman van monsters, eigenzinnige figuren, goede verhalen en vreemde werelden. Dit zijn passies die hij niet verloren heeft tijdens zijn studie als historicus maar die zich hiermee net vermengd hebben. De goede ontvangst van zijn eerste boek noopte Nick aan opnieuw de pen op te nemen en zijn goblins tot leven te brengen. Hij draagt dit boek op aan de vrienden en familie die hem aangemoedigd hebben en hoopt dat ze hem vergeven voor het model staan van de personages.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De clan zonder thuis

Author:

Nick de Meersman

Category:

Youth books

Number of pages:

158

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-08-2021

ISBN:

978-94-643-1734-3 / 9789464317343

Price:

€ 19,99

Language

Dutch