Nu of nooit - Een fan wordt verliefd op de drummer van haar favoriete band

Jora Bakker

Category: Novels
  • (2)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Drie jaar geleden verloor Katie haar vriend tijdens een auto ongeluk. Daarna is Katie terug verhuisd naar Liza in Utrecht. Door haar werk en haar favoriete band Wild Things probeert ze haar leven weer op te pakken. Maar ze vindt het lastig om het verleden los te laten. Drie jaar later komt haar favoriete band Wild Things naar Utrecht voor een exclusieve album release party en Liza heeft twee tickets voor hen kunnen bemachtigen. Katie en Liza gaan er samen heen. Maar Katie wist van te voren niet dat na deze avond haar leven zou gaan veranderen.

From the book

Ondertussen was ik het min of meer gewend dat Alex regelmatig werd herkend. Ik nam nog een slok van mijn bier en keek de pub in. Het was redelijk druk, maar niet dusdanig dat je niet meer kon rondlopen. Wel merkte ik veel jonge meiden op. Ik kon Alex niet meer vinden en besloot gewoon rustig te wachten.
Er verscheen een brunette voor mijn neus. ‘Hé, jij bent toch de vriendin van Alex?’ vroeg ze. Het was een lange dame met blauwe ogen. Ze had een zo laag uitgesneden top aan dat je bijna haar bor-sten kon zien.
‘Ja,’ zei ik alleen.
‘Mooi.’ Ze ging op Alex’ plek zitten.
‘Eh, wat wil je? En wie ben je?’ vroeg ik, een beetje op mijn hoede.
Ze lachte, maar op de een of andere manier vertrouwde ik haar niet. ‘Ik ben een vriendin van Alex, en ik wil je waarschuwen dat hij in het begin leuk is maar later niet,’ zei ze serieus. Haar borsten hingen bijna op tafel, maar ik probeerde mijn blik op haar gezicht te houden.
‘En dat moet ik geloven?’ Ik nam gauw weer een slok van mijn bier en schudde mijn hoofd. ‘Ga alsjeblieft weg.’ Ik gebaarde met mijn hand.
‘O, oké, ben je er zo een. Nou, succes dan maar met Alex,’ zei ze met een gemaakte glimlach. Ze stond op en liep weg.

About the author

Jora Bakker is een beginnende auteur die houdt van bands, muziek, concerten en natuurlijk verhalen schrijven. Naast het schrijven werkt ze als helpende op de gesloten afdeling met dementerende ouderen.

Reviews

2021-09-30 17:28:06 | By: proudbookjunkie | Rating:
Katie verloor haar vriend tijdens een auto ongeluk. Drie jaar later probeert ze langzaam haar leven weer op te pakken door afleiding te zoeken in het werk en haar favoriete band Wild Things. Haar beste vriendin Liza weet kaartjes te regelen voor een exclusieve album release party van deze band. Samen gaan ze er heen en voor Katie wordt het een avond die haar leven gaat veranderen.
Jora Bakker heeft een fijne schrijfstijl waardoor je door het boek heen vliegt. Het enige wat me opviel is dat er regelmatig zinnen eindigde met een uitroepteken, het stoorde me verder niet in het verhaal maar het was wel opvallend.
Katie is een vrouw die na het verlies van haar vriend langzaam weer terug gaat naar het normale leven. In het verhaal is ze soms wat terughoudend uit schuldgevoel van haar vriend en dat wordt goed weergegeven.
Het boek had van mij nog wel dikker gemogen, zodat er misschien in sommige situaties wat meer dingen uitgewerkt konden worden. Voor een debuut is het een mooie start en ik kijk uit naar een volgend verhaal van deze schrijfster.

2021-09-12 15:09:19 | By: Loraine | Rating:
Ik ben helemaal gek van rockstar romance boeken. Toen ik zag dat er weer een leuke rockstar romance van eigen bodem uit kwam moest ik die natuurlijk lezen. Ik was heel benieuwd naar ‘Nu of nooit’ van Jora Bakker.

In ‘Nu of nooit’ maken we kennis met Katie. Drie jaar geleden is ze haar vriend verloren tijdens een auto ongeluk. Katie besluit om bij haar vriendin Liza te gaan wonen in Utrecht. Haar baan en de band Wild Things helpen haar het leven weer op te pakken. Maar ze vind het nog moeilijk om het verleden los te laten. Dan komt haar favoriete band Wild Things naar Utrecht voor een exclusieve album release party. Liza heeft hiervoor twee kaartjes weten te bemachtigen. Katie gaat er samen met Liza heen maar Katie weet niet dat deze avond haar leven gaat veranderen.

Het boek begint gelijk heel sterk. De personages worden gedetailleerd omschreven zodat je ze ook voor je kunt zien. Je maakt kennis met ze en je vind in ze allemaal wel herkenbare karaktertrekjes.

De hoofdstukken zijn niet te lang en er zit een aardige vaart in het verhaal. Op een gegeven moment gebeurde er wel iets te veel in het boek. Ik begrijp dat de schrijfster de vaart in het verhaal wilde houden en een aantal plottwist in het verhaal wilde verwerken. Helaas werd het op een gegeven moment wat te veel van het goede. Er gebeurde zoveel dat je de rode draad van het verhaal kwijt raakt. Ook hebben de pottwist niet altijd een toegevoegde waarde voor het verhaal, als ze waren weggelaten dan had je het verhaal zonder problemen kunnen volgen.

Wat ik heel prettig vond in het verhaal is dat ook het mannelijke personage zijn emoties durft te tonen. Vaak zijn de mannen in deze boeken wat gesloten, dit was nu niet het geval. Dit maakt dat je meer aansluiting voelt bij het personage en hem ook een stuk sympathieker gaat vinden.

Jora Bakker heeft met ‘Nu of nooit’ een fijn debuut geschreven, ik ben heel benieuwd naar haar volgende boeken. Hopelijk krijgen de rest van de bandleden ook een eigen boek! Dat lijkt mij heel leuk, ik wil graag meer over ze te weten komen.

‘Nu of nooit’ krijgt van mij ***Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nu of nooit - Een fan wordt verliefd op de drummer van haar favoriete band

Author:

Jora Bakker

Category:

Novels

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-08-2021

ISBN:

978-94-643-1697-1 / 9789464316971

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)