Adiam

Wim Koolstra

Category: Novels

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op een repetitieavond meldt zich vanuit het naburige AZC de Eritrese asielzoeker Adiam aan op het Nederrijns Vocaal Ensemble. Dit zorgt bij een aantal koorleden voor een onrustig en ongemakkelijk gevoel. Toch is Adiam sympathiek, innemend, galant en prettig in de omgang. De communicatie in het engels met zangers en dirigent verloopt soepel en muzikaal gezien is hij een aanwinst voor het koor. Is het zijn huidskleur, zijn anders zijn, de vreemde cultuur die sommigen tegenstaat? Zijn het vooroordelen, overtuigingen, angst voor het onbekende? En wat maakt dat de mensen zo verschillend over het AZC denken? Een verhaal over de komst van vreemdelingen naar ons land en wat dat bij mensen doet.

From the book

Het was Edward die hem aanstootte. Hij keek glimlachend naar zijn zoon. “Jij hier ook pa? Is ma er ook?” “Nee, je weet dat die niet zo van dit soort taferelen houdt. En de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ik was net warempel aan het kletsen met Brenda Schouten.” “Die rechtsradicale dame? Ze heeft hier toch laatst nog gedemonstreerd?” “Ja, klopt. Maar ik heb sterk de indruk dat ze haar visie op de wereld van asielzoekers heeft bijgesteld sinds ze het interview samen met een leerling van mij in de Jonge Reporter heeft gelezen.” “Wat, de Jonge Reporter?” “Een maatschappij-kritisch medium met linkse signatuur. Ik stuur je de link wel.” “Waar ging dat interview dan over?” “Een van mijn leerlingen, een jongen uit Mali, Amadou, heeft stage gelopen bij de Rechtbank Zwolle. Een drietal lieden hebben zijn stage met hun pesterige en racistische opmerkingen helemaal vergald. We hebben een regeling getroffen zodat hij die stage alsnog met succes kan afronden. Deze jongen moet natuurlijk gewoon zijn examen halen. Maar dat lukt hem, dat weet ik zeker.”

About the author

De auteur (1957) houdt van muziek, vooral koorwerken uit verschillende genres en tijdvakken. Hij speelt piano en zingt al vanaf zijn jeugd in (kerk)koren. In zijn werkzame leven heeft hij onder anderen 14 jaar gewerkt als beslissingsambtenaar bij de Immigratie-en Naturalisatiedienst. Zijn tijd bij de IND heeft hem veel stof tot nadenken gegeven. Dit heeft hem geïnspireerd tot het schrijven van zijn eerste boek ‘Adiam’.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Adiam

Author:

Wim Koolstra

Category:

Novels

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

15-10-2021

ISBN:

978-94-643-1880-7 / 9789464318807

Price:

€ 19,99

Language

Dutch