Cover voorkant
Vol leegte
Vol leegte

Vol leegte

Ashley Vandormael

Category: Young Adult

€ 18,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sarah is achttien jaar geworden. Na haar traumatische jeugd heeft ze heel wat te verwerken. Het verwerkingsproces verloopt dan ook stroef doordat populaire meisjes haar met haar uiterlijk proberen te kwetsen. Ze krijgt een laag zelfbeeld en ze realiseert zich dat ze nog steeds ‘anders’ is dan de anderen. Ze besluit op dieet te gaan maar het dieet blijkt al snel een obsessie te worden en kan er niet meer mee stoppen. Ze wordt gevaarlijk mager en gebruikt bovendien verdovende middelen om zo weinig mogelijk te moeten lijden. De strijd tegen Anorexia Nervosa is definitief begonnen.

From the book

Seconden lijken niets, maar toch maakt het deel uit van je leven. Je staat er niet bij stil, je weet gewoon dat ze er zijn.
Het lijkt pas gisteren dat ik verlost werd van een vreselijke schaduw. Een schaduw die mijn leven verpestte, me overal volgde en me vanbinnen helemaal kapot maakte. Als ik de beelden die nog steeds voorbijrazen moet geloven, gaat mijn verleden nog steeds door. De tijd speelt hier een belangrijke rol in en de geboortedatum op mijn identiteitskaart liegt ook niet. Twee jaar is voorbij gegaan en toch lijkt alles nog vers. Alsof het fruit nooit zal vergaan. Het blijft er voor altijd. Nu mijn leven niet altijd ging zoals het zou moeten gaan, is het worden van achttien jaar toch een unieke ervaring. Ik heb de laatste jaren gevochten en heb de strijd gewonnen. Deze dan toch. Ik kijk op en bedank Jonas voor de mooie kaart. Wanneer je volwassen bent, kan je twee richtingen uit. Je kunt je aansluiten bij de volwassen prioriteiten en de taken voltooien die van je verwacht worden of je kan kiezen voor het eeuwigdurende studentenleven. Aangezien ik nog steeds mijn secundair onderwijs niet afgemaakt heb, moet ik me nog even aan het studentenleven binden. Ik heb immers nog geen behoefte aan het echte leven. Ik wil nog even genieten van het zorgeloze leven dat ik sinds kort gekregen heb. Genieten van de tijd die zich nu afspeelt. Die tijd die me een beetje naïef gemaakt heeft. Je maakt nu eenmaal ‘verkeerde’ beslissingen in je leven. Zo blijkt dat ik in zekere zin al verloofd ben met Jonas. Hij vroeg me ten huwelijk

About the author

Ashley Vandormael (1990) geboren te Sint-Truiden, schreef een vervolg op het deels waargebeurde verhaal Tienergeheim, waar mishandeling, incest en verwaarlozing centraal stond. Vol leegte sluit aan bij de verwerking van al deze onmenselijke gebeurtenissen. Een verhaal dat eveneens berust op waargebeurde feiten.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vol leegte

Author:

Ashley Vandormael

Category:

Young Adult

Number of pages:

104

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-07-2021

ISBN:

978-94-643-1931-6 / 9789464319316

Price:

€ 18,99

Language

Dutch