De vreselijke kleur rood - Het experiment van een onzekere jongen

Winde Blocken

Category: Youth books
  • (11)

€ 23,50
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Arjan is een onzekere jongen van elf. Hij voelt zich vaak ongemakkelijk bij anderen en hij bloost snel. Dat vindt hij vreselijk. Daarom haat hij de kleur rood. Zijn broer Casper is razend populair en maakt zich nooit zorgen. Arjan benijdt hem hierom. Hij is het beu om verlegen te zijn en wil hier iets aan doen. Daarom start hij met een experiment, maar dat loopt niet altijd zoals gepland. Als hij de roodharige Achiel ontmoet, gaat er een nieuwe wereld voor hem open. De vreselijke kleur rood is een verhaal over bouwen aan zelfvertrouwen, omgaan met teleurstellingen en persoonlijke groei. Het is een herkenbaar verhaal voor iedereen die zich wel eens onzeker of anders voelt, maar zich daar niet wil door laten tegenhouden!

From the book

“Mag ik binnenkomen?” vraagt Casper aan de andere kant van de deur. “Nee,” zegt Arjan. Casper negeert zijn ‘nee’ en komt de kamer binnen. Zijn hart breekt als hij Arjan ziet zitten, met zijn ogen rooddoorlopen van de tranen en zijn gezwollen neus. Hij gaat naast hem zitten en slaat een arm om hem heen. Even laat Arjan het toe en hij legt zijn hoofd op de schouder van zijn broer. “Trek het je niet aan, je kent Lennert toch. Hij wil altijd zo stoer doen en is enorm wispelturig. Morgen is het vast allemaal overgewaaid en is hij weer aardig tegen je.” “Jij hebt makkelijk praten, Casper. Jij bent niet vernederd voor de hele school, jij werd niet uitgelachen door alle jongens van je klas en bekeken als een sukkel door alle meisjes.” “Ja, ik weet het,” sust Casper, “kinderen kunnen hard zijn, maar...” Ineens wordt Arjan heel erg opstandig. Hij heeft geen zin in goede raad van zijn grote broer, voor wie alles voor de wind gaat. Mister Popular heeft geen idee hoe het is om in Arjans schoenen te staan. Al de opgekropte woede van de dag welt in hem op en hij begint te schreeuwen tegen zijn broer: “Wat weet jij daar nu in hemelsnaam van!? Jij hebt nooit problemen op school. Jij bent perfect! Jij kan alles, jij weet alles, jij hebt alles. En ik ben een dikke loser! Laat me met rust en ga maar naar je perfecte leventje. Ik hoef je medelijden niet!”

About the author

Winde Blocken (1981) woont in Tongeren (B) met haar man Maarten en hun dochters, Carice en Riëlle. De twee meisjes inspireerden haar om dit boek te schrijven. Doordat ze zich herkenden in de personages en situaties, werden de in het boek beschreven onderwerpen bespreekbaar. Aanvankelijk wou Winde het verhaal binnenshuis houden, maar haar gezin moedigde haar aan om het te laten publiceren. Met een van de belangrijke boodschappen uit het boek - Je misloopt zoveel als je in je veilige zone blijft - in gedachten, waagde ze haar kans, net zoals hoofdpersonage Arjan. Haar wens is dat het boek, naast ontspannend leesvoer, ook gesprekken kan openen tussen kinderen en hun ouders.

Reviews

2022-02-09 13:23:43 | By: Julie | Rating:
Prachtig boek om samen met je kids te lezen. Het bevat veel herkenbare situaties voor de leefwereld van kinderen, dingen die ze in het dagdagelijkse leven allemaal wel eens meemaken (of zien bij anderen). Dit maakt het heel eenvoudig om die onderwerpen tijdens het lezen in je eigen thuis op een luchtige manier bespreekbaar te maken.

2021-11-29 20:08:25 | By: Sebastian | Rating:
Ik vond het een heel leuk boek om te lezen, dus zeker een aanrader .
Het zijn fijne personages en iedereen kan er iets uit leren.


2021-11-26 08:42:37 | By: Mia | Rating:
Een heel mooi boek.
Tekst uit het leven gegrepen en goed en duidelijk weergegeven.

2021-11-26 09:59:46 | By: Inne slegers | Rating:
Super mooi boek... vlot en duidelijk geschreven. ... ook voor volwassenen zitten er heel wat levenslessen in ... in 2 dagen had ik het uit ?
Kortom en mooi en inspirerend boek voor jong en oud

2021-11-26 10:12:58 | By: Myriam | Rating:
Een hartverwarmend boek over een jongen die zijn angsten het hoofd biedt. Heel vlot geschreven en zeker herkenbaar voor vele kinderen. Een aanrader!

2021-11-26 12:18:28 | By: Isa | Rating:
Mooi boek en goed geschreven. Hoop dat er snel nog een boek komt

2021-11-23 17:26:44 | By: Kathleen
Dit boek is een opkikker voor alle verlegen mensen, jong en oud, en een mooie aanmoediging om eens buiten onze comfortzone te treden. Heel vlot leesbaar voor kinderen en een hulpmiddel voor ouders om hun kinderen een hart onder de riem te steken.
Een absolute aanrader!

2021-11-19 10:58:10 | By: Aaron | Rating:
Dit boek is zeker een aanrader. De tekst is makkelijk geschreven, dus het boek is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen die het sociaal moeilijk hebben zullen zeker iets van dit boek kunnen leren.

2021-10-25 09:19:05 | By: Ingeborg
Een (rood!) hart onder de riem voor al wie zich vaak of nu en dan verlegen voelt.
Of net dat ietsje anders dan de anderen…
Ook een aanrader voor de papa’s, mama’s en grootouders!

2021-10-22 08:30:15 | By: Rose veerle | Rating:
Een aanrader voor alle kinderen.Leest vlot.
Zelf een meerwaarde voor ouders ,die er iets kunnen van opsteken.

2021-10-06 18:56:40 | By: Ilse
En daarmee sloeg ik de laatste pagina om van een héél leuk boek!! Hoe die vreselijke kleur rood voor Arjan uiteindelijk toch een mooie kleur kan worden door de onvoorwaardelijke steun van zijn goede vriend Achiel, beste vriendin Feline, superbroer Casper en natuurlijk mam en pap.
Een verhaal met mooie boodschap over niet opgeven en uit een "veilige" haven durven wegvaren!
Mooi op kindermaat beschreven.
Een aanrader!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De vreselijke kleur rood - Het experiment van een onzekere jongen

Author:

Winde Blocken

Category:

Youth books

Number of pages:

114

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover A5

Release date:

17-09-2021

ISBN:

978-94-643-1782-4 / 9789464317824

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (11)