Cover voorkant
De Mierenruiter
De Mierenruiter

De Mierenruiter

Sanne Zwartjes

Category: Youth books
  • (1)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Saar de vos heeft een rustig leven. Ze woont met haar tante op een manege waar ze lesgeven in het rijden op reuzeninsecten. Haar leven bestaat uit klusjes doen, rijden op haar reuzenmier Ruby, en plezier maken in het gezellige dorpje Roodblad. Op een dag ontmoet ze een jongen genaamd Jack, die haar beste vriend wordt. Het leven loopt op rolletjes. Tot op een dag. Jack en Saar zijn in een val gelokt door een man genaamd Rowan. Hij vertelt ze over een kostbare ketting, die het tweetal gedwongen moet stelen van een tempel ver van Roodblad vandaan. Of anders zal Rowan hun geliefden nog wat aandoen... Lukt het Jack en Saar om de ketting te stelen en hun geliefden te redden?

From the book

Ik verliet de warmte van het kampvuur en liep de duisternis in. Gelukkig kende ik de weg naar de blokhut goed. Toen ik er eenmaal was liep ik naar binnen, naar de kleine keuken. Ik wist namelijk dat de stokjes daar in een la lagen. In de keuken trof ik Rowan aan. Hij was tomaten aan het snijden met zijn grote koksmes. Vast voor de soep, vermoedde ik. Hij keek direct wantrouwig naar me op. ‘Wat moet jij hier?’ vroeg hij. ‘Ik bedoel.. uhm..’ ‘Ik kom wat van die prikstokjes halen, je weet wel, voor de marshmallows,’ zei ik. Rowan leek opgelucht. ‘Die liggen in de la.' Toen zei ik vriendelijk: ‘Dankjewel.’ Ik pakte de stokjes uit de la en wilde weer vertrekken. Vlak voor ik weer wegging, zag ik Rowan wat van de tomaten snijden. De manier hoe hij met dat mes omging, ervaren, scherp, maar ook onbeheerst. Hij hakte alle tomaten aan mootjes met een wilde blik in zijn gezicht. De tomaten leken wel te bloeden. Ik liep maar snel terug naar het kampvuur met de stokjes. Ik herinnerde mezelf eraan dat ik geen enkele reden had om Rowan te haten. Nog steeds negeerde ik het stemmetje in mijn hoofd dat me zei dat ik Rowan niet moest vertrouwen.

About the author

Toen Sanne Zwartjes (2006) klein was, tekende ze altijd allerlei dieren. Vogels, katten, draken. Ze kon uren wegdromen in een wereld in haar hoofd. Dan bedacht ze allerlei verhalen over een wereld ver van de onze. Ergens rond oktober 2018 besloot ze dat ze meer wilde gaan schrijven. Ze vulde vele notitieboekjes vol verhalen. En ontwikkelde zo onbewust haar vaardigheden op het gebied van verhalen vertellen. Haar passie voor schrijven werd steeds groter. En ze kreeg ook steeds meer inspiratie voor nieuwe verhalen. Op een dag kocht ze een laptop en schreef een verhaal op dat ze al een tijdje in haar hoofd had; De Mierenruiter. En nu is ze de trotse schrijver van het boek. Ze hoopt dat andere mensen kunnen genieten van het wereldje dat ze in haar hoofd heeft gebouwd. En ondertussen bedenkt ze nog een heleboel nieuwe verhalen, in dat verre wereldje.

Reviews

2021-10-09 10:56:22 | By: Klaske | Rating:
Koel verhaal, krachtige ontwikkeling van de hoofdpersoon. Moedig om die de dynamiek van dwang en macht zo uit te werken. Ik kijk uit naar een volgend boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Mierenruiter

Author:

Sanne Zwartjes

Category:

Youth books

Number of pages:

170

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

13-08-2021

ISBN:

978-94-643-1691-9 / 9789464316919

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)