Het nieuwe schaapje

Jeanine Lagendijk

Category: Children books
  • (3)

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als je altijd in dezelfde kleine gemeenschap hebt gewoond, kan het best gek zijn als je iemand tegenkomt die er anders uitziet dan jij. Dat een ander uiterlijk, behalve die initiële verbazing die iemand misschien kan hebben verder niets hoeft te betekenen, toont dit verhaal van Ricco aan. Ricco woont met zijn familie op een rustige heuvel in Italië. Op een dag stopt er een vreemd autootje voor de weide waar hij woont, met achterin het rare wagentje een voor Ricco nog vreemder schaapje. Een boekje dat in tekst en illustratie de weg opent om het gesprek te voeren over tolerantie en diversiteit. Een gesprek dat ieder kind zou moeten hebben.

From the book

Nu zag hij met zijn ogen wat hij met zijn oren gehoord had: een heel klein autootje in een felblauwe kleur stond aan de ingang van het hek te snorren. Het was een heel raar autootje. Zoals gezegd was het dus heel klein, maar dat was niet wat het zo raar maakte: het ding miste een wiel! In plaats van vier wielen had het er maar drie. Aan de achterkant zaten er twee, maar aan de voorkant maar één! Zoiets raars had Ricco nog nooit gezien. En het werd nog veel raarder, want het autootje had een laadbak achterin, zo’n open bak waar dingen in konden worden gezet. En in die laadbak zat een schaap. Geen groot schaap. Ook geen heel klein schaapje. Nee, het was een schaapje dat eigenlijk net zo groot en oud als hijzelf was; ongeveer anderhalf jaar oud. Nou was dat op zich nog niet zo raar. Nee het hele vreemde was dat het schaapje geen witte wol had net als Ricco zelf! Het had bruine wol! Mooie lange bruine krullen. Ricco stond met zijn mond open, zo verbaasd was hij. Hoe kon dat nu? Hij had nog nooit een schaap met een bruine kleur gezien! Zou het soms in de modder zijn gevallen?

About the author

Jeanine Lagendijk (1976) woont deels in Nederland en in Italië. Ze heeft drie kinderen, een Italiaanse partner en is verpleegkundige van beroep. Daarnaast is ze klein-ontwerpster van duurzame modeaccessoires. Buiten haar liefde voor Italië, waaruit eerder een humoristisch boek en nu dit kinderboek is verschenen, zijn tolerantie en acceptatie belangrijke pijlers in haar leven. Deze onderwerpen zijn dan ook de leidraad in dit boekje, dat ze met veel plezier geschreven en geïllustreerd heeft.

Reviews

2021-10-04 12:56:16 | By: Elise Bakker | Rating:
Het Nieuwe Schaapje is zo'n ontzettend leuk verhaal! Hoe een eenling die er anders uitziet dan wat jou bekend is, wordt opgenomen in de groep. Voorgelezen aan mijn kleinzoontje van bijna vier en hij kon er geen genoeg van krijgen! We hebben ook samen genoten van de knusse lieve illustraties!! Top boekje. Misschien volgende druk iets grotere letters? :-) Elise

2021-09-23 09:04:55 | By: Riet Droogers | Rating:
Was heel lief leuk boekje met een boodschap dat je nooit te snel op het uiterlijk af moet gaan omdat het anders is en je liefdevol opstellen zoals die tante en Ricco deden,

2021-09-14 18:04:06 | By: Sarah | Rating:
Super leuk kinderboek met een mooie boodschap!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het nieuwe schaapje

Author:

Jeanine Lagendijk

Category:

Children books

Number of pages:

32

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

27-08-2021

ISBN:

978-94-643-1737-4 / 9789464317374

Price:

€ 14,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)