De Spiegel van Celine

Hans H. Ester

Category: Novels

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Adriaan, de jongste van drie kinderen uit een notarisgezin, wilde in de voetsporen treden van zijn broer. Hij had daar zijn eigen fantasieën bij, maar het bleek moeilijk om de schoenen van zijn broer te vullen. Hoewel hij zich niet altijd gesteund voelde, bleef hij toch hard doorwerken om zijn doel te bereiken. Als volwassene probeerde hij zich een betekenisvolle plaats te verwerven tussen zijn collegae en het lukte hem een aantal keren om daadwerkelijk op te vallen. Celine, zijn vrouw, hield hem regelmatig een spiegel voor om hem op koers te houden. Tijdens een autorit naar Apeldoorn maakte hij de balans op.


From the book

Een paar maanden later moest Paul toelatingsexamen doen voor het stedelijk gymnasium. Dat hij naar het gymnasium zou gaan stond eigenlijk al vast. Vader had ook het gym gedaan en een andere keuze zou vraagtekens hebben opgeroepen, zeker omdat Paul goed kon leren. Paul stond op een kruising maar er stond eigenlijk maar één wegwijsbord. Vlak voor zijn examen was Paul wat onrustig en iedereen in huis was een beetje gespannen.
‘Ze geven je echt geen opgaven die je nog nooit hebt gezien,’ zei moeder. Ze probeerde Paul op zijn gemak te stellen en verwende hem met kleine extraatjes. Ze leek wel zenuwachtiger dan Paul zelf, Adriaan moest erom grinniken. Achteraf bleken haar geruststellingen overbodig. Paul slaagde met een acht en een negen en oogstte daarmee de lof van vader en moeder. Het was ook knap en Adriaan wilde over vijf jaar ook met zulke mooie cijfers slagen. Hij had dezelfde ouders en zat op dezelfde school, dat moest toch lukken?
‘Dit is iets om te vieren, we gaan samen pannenkoeken eten in het Sonsbeekpaviljoen.’ Vader keek de kring rond met een glinstering in zijn ogen alsof een lang gedroomde wens in vervulling ging.
‘Ik wil er een met appel en poedersuiker,’ riep Clara.
‘Voor mij een spekpannenkoek.’ Adriaan stak zijn vinger op net als op school. Een zoete pannenkoek was toch meer iets voor kleuters?
Later in het restaurant bleek zo’n spekpannenkoek echter veel te groot, hij kon nog niet de helft op.

Het feestje betekende ook dat Paul volgend jaar niet meer op het schoolplein zou rondlopen. Adriaan kon hem dus niet meer te hulp roepen als hij ruzie kreeg met een andere jongen. Niet dat hij dat ooit gedaan had en misschien was Paul niet eens gekomen, maar de mogelijkheid om ‘ik ga mijn broer halen’ te roepen had hem een veilig gevoel gegeven. Clara om hulp roepen was een oplossing, maar zij zou natuurlijk lang niet zoveel indruk maken.

About the author

Hans H. Ester heeft jarenlang als directeur/bestuurder gewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg. Sinds zijn pensionering is hij auteur en heeft voorafgaand aan deze roman Italië en haar mysteries en de historische roman Koningin zonder kroon geschreven.


ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Spiegel van Celine

Author:

Hans H. Ester

Category:

Novels

Number of pages:

174

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-10-2021

ISBN:

978-94-643-1872-2 / 9789464318722

Price:

€ 19,99

Language

Dutch