Elizabeth - Laura's zoektocht naar het verzwegen verleden van haar oma

Herma Bamberger

Category: Novels

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nadat Elizabeth is overleden, besluit Laura samen met haar opa het huis op te gaan knappen. Laura en haar opa David zijn intens verdrietig en hopen afleiding te vinden in het bezig zijn met het huis. Hierbij stuiten ze op de ene na de andere verrassing. De vondst van een zeer kostbare ring is het begin van een bijzondere zoektocht naar het verzwegen verleden van Elizabeth. Laura reist naar Italië om daar Sofia, een oude vriendin van haar oma, te ontmoeten. Het blijkt dat Sofia het dagboek van Laura’s oma na al die jaren nog altijd in haar bezit heeft. Dankzij het dagboek komt Laura achter de schokkende waarheid.

From the book

Laura legt het dagboek naast zich neer en staat op. Ze kijkt een poosje uit het hotelraam naar beneden. Het meer is verdwenen achter sluierwolken en de maan komt op. Ze voelt zich verward. Het is een beetje raar om zoiets intiems te lezen over je oma. Het is wel mooi en ontroerend. Ze voelt dat zo’n grote liefde iets bijzonders geweest moet zijn. Ze weet zeker dat oma veel van opa heeft gehouden. Maar ze begrijpt ook dat oma deze Julian nooit echt vergeten kan zijn. Waarom is ze niet in Italië gebleven? Wat is er gebeurd? Ze gaat weer zitten, vastbesloten het dagboek uit te lezen. Verward kijkt Laura om zich heen, ze heeft het koud? Dan ziet ze dat ze bovenop het dekbed in slaap is gevallen, het dagboek ligt naast haar en is dichtgevallen. Een teken dat ik nu beter kan gaan slapen, denkt ze. Ze doet snel haar pyjama aan en duikt vermoeid in bed, nu wel onder het dekbed en valt meteen in slaap. Om na een paar uur weer uitgerust wakker te worden en besluit om voor het ontbijt nog verder te lezen.

About the author

Herma Bamberger (1947) woont samen met haar man Sam en kat Koos in Nieuwe Wetering. Het schrijven van columns voor verenigingsbladen gaf niet meer genoeg voldoening en een jarenlang sluimerende wens om een boek te schrijven nam vastere vormen aan. Zij schreef zich drie jaar geleden in voor een cursus dichten en korte verhalen schrijven in Lisse. De inspirerende lessen zijn mede de aanzet geweest voor het schrijven van Elizabeth, haar debuutroman. Het schrijven van een boek heeft Herma zo gegrepen dat er zeker spoedig een tweede boek zal volgen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Elizabeth - Laura's zoektocht naar het verzwegen verleden van haar oma

Author:

Herma Bamberger

Category:

Novels

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-09-2021

ISBN:

978-94-643-1821-0 / 9789464318210

Price:

€ 20,99

Language

Dutch