Cover voorkant
Bloederig zand
Bloederig zand

Bloederig zand

Tibbe van Riesen

  • (7)

€ 18,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is juni 1944 als Jack, een jonge soldaat in het Amerikaanse leger, samen met zijn vriend Karl, naar Europa wordt gestuurd om te helpen bij de bevrijding van het continent. Zijn eerste missie is de bestorming van Omaha beach, Normandië. De missie verloopt chaotisch en veel soldaten overleven het niet. Na de chaos van de eerste aanval worden Jack en Karl gescheiden op verschillende missies gestuurd. Zij verliezen elkaar uit het oog en terwijl de oorlog doordendert wordt de vraag of Jack ooit herenigd zal worden met Karl steeds prangender. Wanneer komt er een einde aan deze uitzichtloosheid? Zullen de jonge soldaten nog terugkeren naar de Verenigde Staten?

From the book

“30 seconden! Klaarmaken!” klonk weer een stem. “Succes,” fluisterde Jack tegen Karl, die knikte. “10 seconden voor impact!” Een andere soldaat leunde over de reling en spuugde, meteen raakte een kogel hem en hij zakte voorover het water in. “5 seconden!” riep een andere soldaat, het leek alsof niemand het raar, eng, of op zijn minst bijzonder vond dat er zojuist een man was doodgeschoten. “Ga, ga, ga!” klonk een stem en de deur opende. Kogels vlogen Jack om de oren en soldaten werden geraakt en zakten in elkaar. Andere soldaten sprongen het water in. Jack rende de boot uit en zocht dekking achter een barricade. Artillerie raakte een stuk strand naast hem en er klonk veel geschreeuw. Jack keek achterom en zag andere boten het strand opkomen. Soldaten werden geraakt en zakten in elkaar, een soldaat werd in zijn been geraakt en schreeuwde het uit van de pijn. Een hospik rende naar de gewonde soldaat toe en verzorgde de wond. Andere soldaten sprongen het water in, maar kwamen niet of met moeite naar boven. Sommigen die in het water sprongen, werden doodgeschoten en het water kleurde rood. Jack keek om zich heen en zocht naar Karl, maar hij zag hem niet in de chaos. “Laat hem niet dood zijn,” fluisterde Jack. “Wat doe je, gek!?” hoorde Jack ineens. Een soldaat zat naast hem en keek hem aan. “Vechten moet je!” riep hij. “Ben je gek?! Kijk om je heen, iedereen wordt neergeschoten en jij wilt dat ik nu ga vechten?” schreeuwde Jack terug. “Tuurlijk wil ik dat! Waarom ben je anders hier! Vechten nu, jij!”

About the author

Vanaf 7 jarige leeftijd schrijft Tibbe van Riesen al verhalen. Deze verhalen konden in eerste instantie over van alles gaan; van fantasierijke, zelf verzonnen monsters tot realistische verhalen over dingen die hij zelf meemaakte, tot het populaire computerspel Minecraft. Toen hij op school leerde over de Tweede Wereld Oorlog was hij direct geinteresseerd. Hij wilde letterlijk alles weten over de oorlog, en ieder beetje informatie waar hij zijn handen op kon leggen verslond hij. Ondertussen is zijn honger naar kennis nog niet gestild en interesseert hij zich nog altijd voor alles wat zich tijdens de tweede wereldoorlog heeft afgespeeld. Tibbe, nu 14 jaar, overweegt om na de middelbare school een studie geschiedenis te gaan doen.

Reviews

2022-11-24 09:12:49 | By: Andrew Tate | Rating:
Too much sexual content! Would recommend, but not for the kids!

Love it!?

2022-11-11 13:48:48 | By: Tristan | Rating:
Smash

2022-10-22 11:40:17 | By: Anne | Rating:
Super! Goed geschreven, meeslepend verhaal en de historische feiten kloppen. Topprestatie!

2022-10-10 09:34:01 | By: Tate | Rating:
Dit boek solod anime universe. Heel goed boek

2022-10-07 11:45:21 | By: Anneke Maan | Rating:
Heel erg leuk boek. De kids vonden dit echt enig! Heel erg professioneel geschreven. Ik ga dot aan de kids van kijn zusje geven.

Heel leuk.

Groetjes Anneke xoxo

2022-10-07 11:46:24 | By: Shayan | Rating:
Leuk boek heel erg cool

2022-10-07 11:54:43 | By: Gerda Zandman | Rating:
Mijn kids vonden het echt enig! Super luek en orginel!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bloederig zand

Author:

Tibbe van Riesen

Category:

(Local) History

Number of pages:

94

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-10-2022

ISBN:

978-94-646-8129-1 / 9789464681291

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (7)