De kleinzoon van Vincent

Antoon Erftemeijer

Category: Thrillers

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een hoogbejaarde man brengt een bezoek aan de Leidse woning van kunstdetective Peter Hunter. Hij vraagt om hulp bij de vervulling van een laatste, ingrijpende wens. De detective houdt de zaak eerst af, maar raakt er tijdens een reisje naar Parijs met zijn medewerker Jos Niewindt toch bij betrokken. Het tweetal ontdekt iets bij het graf van Vincent van Gogh in Auvers-sur-Oise, waarna in Amsterdam een dramatische ontknoping plaatsvindt.

From the book

Terwijl Peter naar beneden liep om de bezoeker binnen te laten, liet ik mijn blik dwalen door de grote werkkamer. Zoals steeds prijkte naast Peters reusachtige bureau een sierezel waarop een doek of paneel stond dat om mij toen nog onbekende redenen met een donkergroene lap was afgedekt. Peter had me ooit ten strengste verboden deze lap eraf te halen, dus dat haalde ik me dan ook niet in mijn hoofd. Overal verspreid lagen stapels boeken. Noodgedwongen, want de wandkasten puilden uit. Talloze naslagwerken, eindeloze rijen kunstboeken, maar ook de complete oeuvres van Goethe, Victor Hugo, Dostojevsky en andere schrijvers, werken van vele grote filosofen en theologen: bibliotheken elders hoefde Peter maar zelden te raadplegen! Op het bureau lag een aantal boeken over Vincent van Gogh. Hadden die te maken met de “kleine zaak” waarover Peter had gesproken?
De kamerdeur ging open en achter Peter trad een kleine man binnen die zichtbaar op leeftijd was. Hij had nog een volle kop haar, wit met een lichte roodzweem, en rode wenkbrauwen. Ik stond op om de man te begroeten, maar Peter was mij voor.
‘Jos, dit is de heer René Peyron. Meneer Peyron, mag ik u voorstellen aan mijn medewerker Jos Niewindt? Voelt u zich ook bij hem volkomen vrij alles te bespreken wat op uw hart ligt, mijn medewerker houdt net als ik alles binnenskamers. Maar neemt u eerst plaats.’
Peter bood de man een fauteuil aan naast de haard. Alle bewegingen van de man waren moeizaam, het beklimmen van de trap moest hem de nodige energie hebben gekost want het duurde even voordat hij op adem was gekomen.
‘Kan ik u koffie, thee of iets anders aanbieden?’ vroeg Peter.
‘Doet u geen moeite, ik zal het kort houden, buiten blijft de taxi op me wachten. Een glas water is voldoende, dank u.’
Nadat dit naast hem op een tafeltje was neergezet, stak de man van wal.
‘Meneer Hunter, meneer Nieburg...’
‘Niewindt’ verbeterde ik.
‘Niewindt, neemt u me niet kwalijk. Mijne heren, ik zal maar direct met de deur in huis vallen.’

About the author

Antoon Erftemeijer is kunsthistoricus, beeldend kunstenaar en schrijver. Van hem verschenen eerder de verhalenbundel Ogentroost en de roman Dura Mater. De kleinzoon van Vincent is deel vijf in de reeks ‘Peter Hunter-detectives’. Eerder verschenen Een Halszaak in Haarlem, Het rode bruidje, De apostel van Bern en Een Venetiaanse bruiloft.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De kleinzoon van Vincent

Author:

Antoon Erftemeijer

Category:

Thrillers

Number of pages:

94

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-09-2021

ISBN:

978-94-643-1763-3 / 9789464317633

Price:

€ 16,99

Language

Dutch