Vesna - Weegschaal van de duisternis

Jos Kwekkeboom

Category: Thrillers
  • (3)

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jan Bovengilde is een gewone man met een georganiseerd leven. Op een dag vraagt zijn broer Alex (het zwarte schaap van de familie) of hij voor een vrouw kan zorgen die hij vasthoudt in zijn boerderij. Met frisse tegenzin gaat Jan poolshoogte nemen. Jan wordt verliefd op de vrouw (een prostituee uit Slowakije). Dan neemt hij beslissingen die zijn leven in een stroomversnelling sturen. Een spannende roman over goed en kwaad en de flinterdunne scheidslijn hiertussen.

From the book

Eerst verschijnt er weer een stippeltjesbeeld. Ongeduldig trommelt hij op zijn stuur. Dan wordt alles koud in hem bij het zien van het eerste beeld. Zijn keel wordt samengeknepen. Een vuist lijkt door zijn luchtpijp en naar zijn maag te jagen. In een grote, lege ruimte, die hem doet denken aan de binnenkant van een bedrijfspand, zit een vrouw op een stoel. Ze heeft een juten zak over haar hoofd. Haar armen zijn vastgebonden achter de rugleuning en haar benen zitten vast aan de stoelpoten. De camera blijft focussen op dit beeld. Het roept een flits van herkenning op, maar hij kan het door de shock nog niet direct plaatsen. Verstard zit hij in zijn auto te kijken naar de laptop. Hij ademt zwaar door zijn mond. Het beeld blijft een seconde of vijftien hetzelfde. Dan verschiet het beeld ineens. Hij krijgt bijna een hyperventilatieaanval. Zijn handen zijn nat van het klamme zweet. Er gaat er een siddering door zijn lichaam. Met zijn handen omklemt hij zijn stuur, totdat zijn knokkels wit worden en pijn doen.

About the author

Jos Kwekkeboom (1980), geboren te Goes (Zeeland), is werkzaam als docent Frans op een middelbare school in de randstad. Op een maniakale manier jarenlang detectives, horrorverhalen en psychologische romans verslinden, heeft ertoe geleid dat Jos zelf begon te schrijven. Als schrijver van spannende verhalen is Jos altijd geïnteresseerd in de details en de flinterdunne scheidslijn tussen goed en kwaad. Wat is goed en wat is slecht? Kunnen slechte mensen goede dingen doen? Kunnen goede mensen slechte dingen doen? Wie bepaalt of iemand deugt of niet deugt? Met zijn roman Vesna weet hij de lezer naar een universum te trekken waarin de duisternis het misschien van het licht wint.

Reviews

2021-10-18 00:19:18 | By: Connie Sonder | Rating:
Vesna is een mooi geschreven verhaal. Bijzondere verhaallijn. Het houd je geboeid tot het eind. Dit vraagt om een vervolg!

2021-10-12 12:13:42 | By: Theo | Rating:
Het boek boeit vanaf de eerste tot de laatste bladzijde! Leest heerlijk weg.

2021-10-07 15:23:18 | By: Elbert | Rating:
Het boek leest prettig weg. Spannend verhaal, je wil constant verder lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vesna - Weegschaal van de duisternis

Author:

Jos Kwekkeboom

Category:

Thrillers

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-09-2021

ISBN:

978-94-643-1799-2 / 9789464317992

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)