GENESIS - Het eerste boek van Jona

H.M.A. van der Poel

Category: Fantasy

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Genesis is een verhaal over Jona, Adelien en Samael drie jonge engelen. Vrienden die uit elkaar gedreven worden tijdens de poging van Lucifer om de hoogste troon in de hemel te bestijgen. Het verhaal wordt geschreven door de klaagmeester een fictieve figuur die zelf deel uitmaakt van zijn eigen verhaal. Hij beschrijft de schepping van de mens en zijn zondeval, door de ogen van Jona. Samen met zijn vriendin Adelien krijgt hij opdracht van God om Henoch met wie God regelmatig over de aarde wandelt te redden van de naderende zondvloed.

From the book

‘Wat is dit voor circus?’ riep hij kwaad. Met snelle bewegingen liep hij langs het panoramavenster en hij raakte alle randen aan. Overal waar zijn vingers langs streken, verscheen glas. Vanaf de omtrek groeide het glas naar het midden toe en sloot het hele raam af. Nu konden de toeschouwers alleen nog naar de aarde kijken; de geuren en geluiden waren verdwenen.

‘Geen inmenging, heeft Yaweh gezegd,’ riep hij. ‘Dat betekent ook geen open verbinding.’

Lucifer stond op en slenterde de trap af, tot hij tegenover Gabriel kwam te staan. Ze waren even groot en konden elkaar recht in de ogen kijken. Verder kon het verschil haast niet groter zijn tussen Gabriels gespierde gestalte met zijn bronzen, gebeeldhouwde trekken en Lucifers pronkerige voorkomen. Hij streek zijn sluike zwarte haar van zijn hoofdhoofd en tuitte zijn lippen.

‘Suikerglas,’ zei hij en hij liet zijn vlakke handpalm op het midden van de ruit rusten. 

Onmiddellijk verscheen een spinnenweb van barstjes dat vanaf zijn hand uitwaaierde over het hele raam, waarop het glas in ontelbare stukjes uiteenspatte. Jona kreeg een korrel op zijn lip. Toen hij hem weg likte, smaakte hij zoet.

Gabriel stak zijn kin vooruit en duwde Lucifers arm omlaag. De aanwezigen hielde hun adem in terwijl de twee aartsengelen als kemphanen tegenover elkaar stonden. Gabriel bleef Lucifer strak aankijken, zijn wenkbrauwen gefronst. Lucifer beantwoordde zijn blik met een scheef glimlachje. 

‘Dubbel gehard glas,’ zei Gabriel alleen maar en hij bewoog zijn pols even. Een glazen scherm sloot de geluiden en geuren opnieuw buiten. ‘Orders van Yaweh. En nu laat je het zo, Lucifer, anders haal ik de baas erbij.’

Lucifers glimlach verdiepte zich. Hij haalde zijn schouders op. ‘Prima.’

Gabriel stormde de ruimte uit en Lucifer nam zijn zitplaats weer in. Hij keek uiterlijk onbewogen naar de aarde voor zich. 

About the author

Henke van der Poel komt uit Veenendaal aan de voet van de Utrechtse heuvelrug waar verhalen ronddwalen om gevonden en verteld te worden. In samenwerking met Nancy de Heer heeft Henke het kinderboek Schaduwwereld uitgebracht. Na geproefd te hebben aan het schrijven wilde hij het scheppingsverhaal vanuit het gezichtspunt van een engel vertellen. In het eerste boek van Jona heeft dit vorm gekregen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

GENESIS - Het eerste boek van Jona

Author:

H.M.A. van der Poel

Category:

Fantasy

Number of pages:

164

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-10-2021

ISBN:

978-94-643-1867-8 / 9789464318678

Price:

€ 20,50

Language

Dutch