Ik ben Roevie, een bosmier - wat mierenbroodjes te maken hebben met de natuur

Dineke van der Meer

Category: Children books

€ 12,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Roevie, een bosmier neemt je mee in haar mierenwereld. Ze deelt de gevaren en uitdagingen die op haar pad komen. Daarbij ontmoet ze andere insecten, beesten en ook mensen. Spannende bruidsvluchten, gevechten op leven en dood en het eten van zoete mierenbroodjes doorspekken de dagelijkse zorg om het voortbestaan van haar volk. Door Roevie, een bosmier zelf aan het woord te laten, weet Dineke op speelse wijze een verband te leggen tussen de alledaagsheid en het fantastische van de natuur.

From the book

Bruidsvlucht In de lente hangt er iets in de lucht. Het is mooi weer en al die prinsessen en mannetjesmieren in het nest zijn onrustig. Ze willen op stap, ze willen vliegen. Maar wij, de werksters zijn de bazinnen en wij zeggen wel wanneer ze weg mogen. Het moet een warme avond zijn met veel vocht in de lucht. We maken de openingen van het nest wat groter en daarna jagen we de prinsessen en mannetjesmieren naar de uitgang. "Hup, hup, naar buiten jullie!"

About the author

Dineke van der Meer (1952) is opgeleid als verpleegkundige en als hovenier. Vaak buiten bezig en door goed te kijken, komt de verwondering vanzelf. Wat doen die mieren eigenlijk, hoe leven ze en hoe kijken zij tegen de wereld aan? Haar zus, Nely Tegelaers, maakte potloodtekeningen en ook dat vereiste studie. 'Hoeveel knikjes zitten er eigenlijk in de voelspriet van die mier?' Dank aan de support van Jinze Noordijk van Kennis Centrum Insecten (EIS) en 'zijn' mierenreservaat. Het grote thema 'biodiversiteit' klein en aards aangeraakt. Na haar eerste boek ('Ik ben Marijn' 2012) is Dineke van der Meer opnieuw in de huid van een ander bestaan gekropen en ze heeft ditmaal stem gegeven aan Roevie, een bosmier. Een kinderboek voor alle leeftijden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik ben Roevie, een bosmier - wat mierenbroodjes te maken hebben met de natuur

Author:

Dineke van der Meer

Category:

Children books

Number of pages:

34

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-09-2021

ISBN:

978-94-643-1749-7 / 9789464317497

Price:

€ 12,99

Language

Dutch