Cover voorkant
No-nonsense, praktische gids #2: WIJSHEID - Ongewoon gezond verstand in het dagelijks leven
No-nonsense, praktische gids #2: WIJSHEID - Ongewoon gezond verstand in het dagelijks leven

No-nonsense, praktische gids #2: WIJSHEID - Ongewoon gezond verstand in het dagelijks leven

Bert Maes

  • (2)

€ 17,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit tweede no-nonsense boekje krijg je een bruikbaar antwoord op de vraag: wat is wijsheid? 5000 jaar geschiedenis en 40 jaar wetenschappelijk onderzoek worden samengebracht tot één doordachte visie. Tegelijk leer je hoe je wijsheid concreet toepast in de praktijk. Op een nuchtere, begrijpelijke manier krijg je tal van ideeën, tips en inspiratie mee om beter met moeilijke zaken in het leven om te gaan, om bedachtzame keuzes te maken en om te groeien op emotioneel en sociaal vlak. Wijsheid is voor iedereen bereikbaar. In dit boekje leer je hoe. 

 

"Bert heeft wederom een echte eyeopener geschreven. We kunnen dit boek aan iedereen aanraden die op zoek is naar een inhoudelijk sterk boek, dat absoluut niet saai van toon is." (Uitgeverij Boekscout)

From the book

Ik heb de zo goed als volledige wetenschappelijke wijsheidsliteratuur doorgenomen en het is duidelijk dat wijsheid een veelzijdige constructie is die uit meerdere componenten bestaat. Maar er schuilt wel degelijk een patroon in al die wijsheidsvisies, namelijk dat ze kunnen samengevat worden in drie dimensies. Ik noem het het drievoudige wijsheidsmodel. Wijsheid is een combinatie en integratie van praktische intelligentie, emotionele intelligentie en sociale intelligentie. Deze drie kerncompetenties overlappen elkaar. Het zijn individuele maar nauw verwante dimensies. We kunnen wijsheid leren. We kunnen die “ongewone mate van gezond verstand" ontwikkelen. Vandaar dat ik de drie dimensies van wijsheid heel praktisch voor je uitwerk.

About the author

Bert Maes (1982) is al vele jaren actief in de communicatiesector, sinds 2020 voor de lerarenopleiding van Hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL). Hij is de auteur van ‘LIEFDE: concrete sleutelelementen voor de 21ste eeuw’. In zijn werk toont hij het talent om omvangrijke hoeveelheden materiaal samen te voegen tot
praktische inzichten, en het unieke vermogen om die op bondige, overtuigende wijze over te brengen.

Reviews

2021-11-06 13:37:03 | By: Sigrid | Rating:
Ongelofelijk interessant boekje, waar echt iedereen nog iets uit kan leren. Het boek ligt al een hele poos op mijn nachtkastje omdat ik het maar blijf herlezen!

2021-09-10 09:14:53 | By: renaat melotte | Rating:
'No nonse' was het, dat mijn nieuwsgierigheid prikkelde. En 'wijsheid', deed het me onmiddellijk bestellen.
En inderdaad , vanaf hoofdstuk 2 werd het me duidelijk... een boekje in 'rechttoe rechtaan'-stijl. Een handleiding die je de tools aanreikt om wijze inzichten, beslissingen en zin aan je leven te geven.
En als slot enkele wijze inzichten van de schrijver over ons politiek landschap en onderwijs.
Knap gedaan voor deze nog onbekende schrijver. Ben benieuwd naar het vervolg 'de liefde'... zal ook weer een wijs besluit zijn.



Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

No-nonsense, praktische gids #2: WIJSHEID - Ongewoon gezond verstand in het dagelijks leven

Author:

Bert Maes

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

80

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-08-2021

ISBN:

978-94-643-1739-8 / 9789464317398

Price:

€ 17,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)