Cover voorkant
Een waar genoegen - Verhalen van een kinderverpleegkundige met een gouden opa
Een waar genoegen - Verhalen van een kinderverpleegkundige met een gouden opa

Een waar genoegen - Verhalen van een kinderverpleegkundige met een gouden opa

Jonne Kulik

Category:
  • (1)

€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na het lezen van deze verhalenbundel realiseer je je weer dat je zelf elke dag het verschil kunt maken. Als we goed kijken, zit er in elke dag iets moois. Jonne Kulik ging schrijven toen haar opa onverwachts overleed. Door het onverwachtse overlijden van haar opa en haar werk als kinderverpleegkundige ging zij de normale dingen in het leven veel meer waarderen. Geen enkel verhaal is hetzelfde en met haar no-nonsense schrijfstijl heb je het idee dat je tegenover haar zit.

From the book

Gisteren, een koude maar prachtige zonnige dag, was de dag dat wij mijn opa gingen uitstrooien. Het blijft een raar iets, iemand waar je veel van hield uitstrooien. Toch wil je daar wel heel graag iets moois van maken. Ik denk dat mijn opa op een dikke grote zonnige wolk zich suf heeft gelachen, want wat een familie hebben wij! Wij hadden een bepaald plekje uitgekozen waarvoor wij langs het water moesten lopen door de modder. De hele familie liep in een trein achter elkaar aan.

Jij zat graag in een trein, nadat jij klaar was met je auto, ben je de trein ingestapt en reisde jij het hele land door. Je nam jouw kleinkinderen overal mee naar toe. Gister waren wij de trein op weg naar jouw plekje. Ik geloof er echt in opa: jij op die wolk met een dikke vette lach. Vervolgens stonden de dames zich druk te maken om de mooie schoenen in de modder en de mannen met de richting van de wind; puntje van detail. Mijn oom, jouw zoon, heeft je uitgestrooid. Het blijft gek, maar iedereen is ook blij dat de laatste taak erop zit.
Op het moment van uitstrooien zei mijn neef: “Wat een hoop!”
Ik beaamde dat het een hoop is en antwoordde: “Maar opa was qua gewicht ook best een hoop.”
Wij hebben er lol om met elkaar en ik denk dat mijn opa het graag zo had gezien. De familie met elkaar, samen eten en vooral veel lachen.

About the author

Jonne Kulik (1995) is kinderverpleegkundige, gaat graag op reis en schrijft over haar leven. Verhalen die zijn ontstaan toen haar opa overleed. Door haar werk als (kinder)verpleegkundige leert zij de kleine dingen in het leven enorm te waarderen en zet zij mooie gebeurtenissen op papier, wat resulteerde in deze verhalenbundel.

Reviews

2021-10-20 18:44:11 | By: Hanny | Rating:
Een mooi boek. Je zou willen dat elke familie zo met elkaar om gaat.
Moest af en toe een traantje weg pinken. Wat was ik graag in zo,n familie groot gebracht. Echt mooi beschreven, de liefde in een familie, heb het boek achter elkaar uitgelezenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een waar genoegen - Verhalen van een kinderverpleegkundige met een gouden opa

Author:

Jonne Kulik

Category:

Number of pages:

72

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-10-2021

ISBN:

978-94-643-1871-5 / 9789464318715

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)