Cover voorkant
Te zoet, een prooi voor de bijen - of het verhaal van een jonge dichter
Te zoet, een prooi voor de bijen - of het verhaal van een jonge dichter

Te zoet, een prooi voor de bijen - of het verhaal van een jonge dichter

Frans Romans

Category: Biographies
  • (1)

€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Henny Boterman is na een optreden als dichter zich zelf niet meer. Op zijn werk weten ze niet beter dan dat hij ziek is. Hij ligt met zijn ochtendjas aan lusteloos op de bank en droomt van betere tijden. Dan hoort hij de stem van wethouder Borstlap: ‘Heel mooi, heel mooi, ik heb niets te veel gezegd. Larie Levenslust heeft bijna een hele bundel voorgelezen.’ Henny krijgt een lumineus idee om de periode voor het optreden, het optreden zelf en de dagen erna te beschrijven. Zijn schrijfmachine laat hem niet meer los. ‘Het klopte die avond. Ik verkeerde in een roes waarbij alles wat ik deed, goed ging. Ik haperde niet, articuleerde fantastisch, mijn stem klonk als muziek, ik bewoog mij als een tovenaar.’

From the book

Wethouder Borstlap keert zich geheel naar Larie. ‘Ik ben alles aan het inventariseren en jij zit achter de inleiding. Ik heb wat ontvangen over wat ik kan zeggen bij de aankondiging, maar dat lijkt mij toch niet echt duidelijk.’ ‘Ja, alles staat er eigenlijk al, het zijn parodieën en het slachtoffer is de dichter meestal zelf. Meer behoefte aan toelichting heb ik niet.’ ‘Ik zal kijken wat ik hiermee aan moet.’ Wethouder Bostlap heeft er zin in. Hij heeft zich opgedoft met een streepjespak en parfum opgedaan, hij is in vorm.

About the author

De auteur van deze novelle maakt graag gebruik van pseudoniemen, het stimuleert hem bij het schrijven. Neem Larie Levenslust (cursief): een voor- en achternaam die elkaar lijken tegen te spreken maar voor hem een bron van inspiratie zijn.’ Door te schrijven brengt hij zijn waarnemingen in balans. Het is de magazijnbediende van zijn gedachten of de archivaris van zijn archief. Hoe toepasselijke deze metaforen: zijn werkzame leven begon bij een warenhuis als magazijnbediende en eindigde bij een ministerie als archivaris. ‘Schrijven is praten met jezelf, op zoek naar een goed gesprek,’ aldus de schrijver.

Reviews

2021-11-10 17:43:54 | By: Matthieu Wegh | Rating:
Het begin van de novelle vond ik wat minder omdat ik het jammer vond dat het voorwoord in de 3e persoon was (maakte iets onpersoonlijker) en het eerste hoofdstuk over wet openbaarheid Bestuur was niet zo mijn ding, maar daarna was het boeiend omdat je door de novelle het tragi-komische van een buurtvereniging en een dichter die daar optreedt goed kunt voelen door de woorden van de auteur: Ýou may say I'm a dreamer, but I'm not the only one", bedankt John Lennon!
Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Te zoet, een prooi voor de bijen - of het verhaal van een jonge dichter

Author:

Frans Romans

Category:

Biographies

Number of pages:

74

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-10-2021

ISBN:

978-94-643-1993-4 / 9789464319934

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)