Mijn hart van steen - De impact van seksueel misbruik, van overleven naar leven

Daniëlle van den Burg

Category: Health
  • (5)

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Steen Stenen hart Niets meer voelen Zwaar en eenzaam bestaan Overleven In "mijn hart van steen" beschrijft Daniëlle van den Burg op aangrijpende en indringende wijze de verwoestende impact van seksueel misbruik op een jong meisje. Haar reflecterende manier van schrijven en daarbij terugkijkend op haar jongere 'ik', zorgt er voor dat je als lezer deelgenoot wordt van de invloed wat het misbruik ook nog op haar heeft als volwassen vrouw. Door in het verhaal ook gebruik te maken van dagboekfragmenten en gedichten, maakt Daniëlle inzichtelijk wat op een andere manier niet verteld kon worden. Zo maakt ze het ongrijpbare grijpbaar en word je als lezer meegenomen in de weg van het overleven van seksueel misbruik naar weer écht leven.

From the book

Wat moet ik jou nou schrijven? Ik vind dat zo moeilijk. Volgens mij heb ik vooral vragen. Waarom? Waarom heb je dat allemaal met mij gedaan? Ik snap het niet. Ik vertrouwde je. Je was degene tegen wie ik opkeek. Zoveel groter, zoveel ouder. In mijn ogen ook zoveel wijzer. Je zat al op de middelbare school. Je was voor mij de grote broer, die ik altijd al wilde hebben. Paar maanden geleden heb ik je opgezocht op facebook. Waarom weet ik eigenlijk niet. Misschien omdat ik hoopte een ongelukkig persoon te zien. Maar dat zag ik niet. Het enige dat ik zag was een vertrouwd gezicht. Hetzelfde lichtblonde haar, zelfde vertrouwde glimlach. Je was natuurlijk ouder geworden, maar verder zo bekend. Toen ik je foto zag, rook ik je ook weer. Jouw lichaamsgeur zal ik me voor altijd voor me kunnen halen. Ik vraag me af of jij weleens aan me denkt. Of heb jij alles weggedrukt? Wist je dat wat je deed niet goed was? Heb je ooit weleens nagedacht over wat je me aandeed? Ik weet dat jij ook nog maar een kind was. Dat is iets wat ik mezelf altijd heb voorgehouden: hij was ook nog maar een kind. Maar ik ben er zo klaar mee om steeds maar weer dat excuus voor jou te gebruiken. Je had het nooit mogen doen, en er vooral ook niet zo lang mee mogen doorgaan. Ik gaf om jou. Jij was degene die ik vertrouwde. Ik zou je willen uitschelden en je verrot willen vervloeken, maar ik kan het nog steeds niet. Ik wil je haten, maar zelfs dat kan ik niet. Waarom kan ik je niet als een beest zien? Ik zie je alleen maar als een gewoon persoon, met wie er wat mis was. Ik blijf nog steeds met dat schuldgevoel zitten. Dat het ook mijn eigen schuld was. Rationeel weet ik natuurlijk dat het niet zo is, maar gevoelsmatig voelt het anders. Weet je wel dat alles wat er toen is gebeurd, altijd in mij is blijven doorwerken? Ik ben daarna nooit meer dezelfde geworden.

About the author

Daniëlle van den Burg (1976) woont samen met haar man en hun drie kinderen in Wassenaar. Als jong meisje maakte zij seksueel misbruik mee. Haar eenzaamheid en verdriet vertrouwt ze alleen maar toe aan haar dagboek. Jarenlang vertelt ze niemand over het misbruik en draagt alles alleen. Totdat ze dat niet langer meer kon volhouden en wel moest gaan praten. Haar lange weg van overleven naar leven resulteerde in dit boek. Met dit boek wil ze het taboe over seksueel misbruik doorbreken, maar wil ze ook laten zien dat je weer verder kunt leven, hoe zwaar en uitzichtloos het soms ook lijkt. Daniëlle werkt in haar eigen praktijk als kinder- en jongerencoach.

Reviews

2021-11-24 13:51:33 | By: Elsbeth | Rating:
Makkelijk te lezen, maar indringend portret. Stoer om zo’n heftig persoonlijk verhaal naar buiten te brengen. Respect voor wat zij nu allemaal bereikt heeft

2021-11-16 22:44:51 | By: Linda | Rating:
Indringend verhaal, met een traan over mijn wang uitgelezen. Want hoe dramatisch als zoiets je overkomt, en dat dan ook nog jarenlang.
Daniëlle vertelt haar hele verhaal, en daarmee is ze ontzettend krachtig in haar kwetsbaarheid.
Hopelijk draagt dit bij aan taboe doorbreking.

2021-11-16 23:03:44 | By: Gerda en Peter | Rating:
Gerda en Peter 2021-11-16
Waardering 10
Met dit boek heeft
Danielle zich erg open gesteld.
Een waar gebeurd verhaal Puur-Persoonlijk en inhoudelijk. Het boek lees je in een keer uit.

2021-11-15 16:32:27 | By: Jolanda van Schuppen | Rating:
Dit boek is aangrijpend, goed en puur geschreven. De schrijfster heeft zich kwetsbaar gemaakt door zo'n boek te schrijven en je leest het boek in 1 keer uit.

2021-11-15 16:40:08 | By: Chantal | Rating:
Daniëlle schrijft op een manier die me raakt. Ik bewonder de manier waarop ze haar zeer persoonlijke verhaal deelt. Dat vergt lef.

Ik denk dat ook mensen die niet hetzelfde hebben meegemaakt, maar bij wie op een andere manier ver over grenzen is gegaan, herkenning vinden in het effect dat (seksueel) trauma op je kan hebben.

Daniëlle laat ook zien dat het mogelijk is om je leven te léven in plaats van te overleven. Dat de pijn en onzekerheid naar de achtergrond kunnen verdwijnen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn hart van steen - De impact van seksueel misbruik, van overleven naar leven

Author:

Daniëlle van den Burg

Category:

Health

Number of pages:

138

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-11-2021

ISBN:

978-94-645-0033-2 / 9789464500332

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (5)