Cover voorkant
Op pad naar de zon - van Waddenzee naar Méditerranée
Op pad naar de zon - van Waddenzee naar Méditerranée

Op pad naar de zon - van Waddenzee naar Méditerranée

Suzanne Middeljans

Category: Travel
  • (6)

€ 23,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op pad naar de zon is een waargebeurd verhaal van twee mensen, die op pensioengerechtigde leeftijd nog iets anders willen doen met hun leven. Het mag vooral niet saai zijn. Ze wandelen ieder met een rugzak van rond de twintig kilo met een kampeeruitrusting, water en hondenvoer, want twee grote honden gaan ook mee. Ze hebben nog nooit zoiets gedaan. Ze zien wel waar het schip strandt. Ze beleven een aantal bizarre avonturen, vooral in de bergen. De auteur kampt met hoogtevrees en gezondheidsproblemen, maar is zich er niet van bewust als ze begint. Suzanne Middeljans-van der Spek wil de lezer graag meenemen op pad naar de zon en de overweldigende beleving van de bergen. Daar overwinnen ze 30.000 hoogtemeters met plezier.


Voor dit boek is ook een boektrailer gemaakt, bekijk hem hier: https://www.youtube.com/watch?v=YLMPds3nkuM

From the book

Het is inmiddels half tien ‘s avonds. We zitten op 2230 meter bij het
water in de koude wind. We zijn te moe om te eten. We genieten van
een cup a soup en een bakje koffie om op te warmen en we nemen een
paar hartkeks met kaas. Het is bijna donker. De score van vandaag: eenentwintig gemzen en een paar jonge steenbokken tegen de damwand.


Net voordat we willen gaan slapen ga ik nog even plassen achter een
rotsblok. Ik kom terug en wil de tent inkruipen en dan komt er nog een
beest vlak langs me. Hij is ietsje groter dan een Duitse herder. Dat is raar,
honden zijn toch verboden in de Mercantour? Voor een vos is hij veel te
groot en te grijs. “Oh, dat is een wolf,” zegt Koos, die al in de slaapzak
ligt. Verrek ja, het is een wolf! Hij heeft een prachtige grijs/witte dikke
staart. En die passeert op een meter afstand van onze tent! Gelukkig
hebben we Coco niet bij ons.


About the author

Suzanne Middeljans-van der Spek is in Veghel geboren, opgegroeid in Eindhoven, waar ze de HBS heeft gevolgd en ging daarna naar Parijs, Eastbourne en Keulen voor de talen. Ze had diverse representatieve rollen bij Philips en leerde daar ook Koos kennen. Ze heeft ook een paar jaar in Frankrijk gewoond en woont nu in Helmond.

Reviews

2022-02-24 13:13:49 | By: J.P & Marieke | Rating:
We hebben Suzanne & Koos gesproken op een camping (oktober '21). Ze vertelde vol passie over hun wandel avontuur en boek want zou uitkomen. Inmiddels heb ik het boek gelezen. Wat een spirit, wat een lef en doorzettingsvermogen. Het was net of ik mee wandelde tijdens hun avontuur. Fijne schrijfstijl Suzanne

2022-02-15 21:35:32 | By: Elles Middeljans | Rating:
Als dochter van twee wandel-ouders heb ik van kinds af aan elke vakantie in de bergen moeten lopen. Toen vond ik dat lang niet altijd leuk en ik heb later de wandelschoenen ingeruild voor een motor.

Toen dit boek uit kwam was ik dus enigszins sceptisch over de mogelijke nieuwswaarde van dit boek. Echter, na de eerste 10 bladzijden bleek het ook voor mij een ‘pageturner’ te zijn doordat Suzanne je ‘aan de hand’ meeneemt tijdens de gehele wandeling.

Het is een spannend boek, dat inzicht geeft over de vele manieren waarop je alleen of samen dit pad zou kunnen lopen, maar je ook nieuwsgierig maakt door de vele wetenswaardigheden waar Suzanne tijdens het wandelen ons op trakteert.

Het pad gaat steeds hoger de bergen in en zo loopt ook de spanning van het verhaal op, totdat je uiteindelijk op het puntje van je stoel zit.
Het is ongelooflijk maar waar, zelfs ik begin na dit boek zin te krijgen in bergwandelen. Een goede voorbereiding is echter van levens- en geluksbelang en daarmee is dit een perfecte start voor iedereen die hier ook van droomt.

2022-02-07 15:26:26 | By: Ab Kappers
Een vlot, met de nodige humor geschreven relaas over een bepaald niet alledaagse onderneming: een voetreis van Pieterburen naar Nice. Suzanne beschrijft vol enthousiasme niet alleen haar liefde voor haar reis- en echtgenoot Koos,de natuur en de overweldigende uitzichten. Ook de mindere aspecten: lichamelijk ongemak, slecht weer, soms primitieve onderkomens, gevaarlijke passages en hoogtevrees komen aan de orde. Maar bovenal brengt ze haar adoratie voor wandelen in het hooggebergte van Zuidoost Frankrijk tot uiting. Een "must" voor een ieder die een soortgelijk avontuur op zijn of haar verlanglijst heeft staan.

2022-02-04 14:29:47 | By: Emma Bakker | Rating:
Autobiografische boeken over de GR5 zijn weinig te vinden en daarom is deze zeer waardevol. Grootte en kaft o.k. Regelafstand en indeling o.k. Door de cadans en de betrokkenheid (ik ken dit) is het mogelijk het boek in een keer uit te lezen (wat ik deed). De wandelaars hebben een andere kijk op delen van het traject dan ik (van mij tot nu toe tot aan Ribeauvillé) wat zich bijvoorbeeld uit in 'dat vonden wij niet mooi'. In de Alpen wordt het erg spannend waardoor het een pageturner wordt. Veel tips over de gevaren en mooie momenten in de bergen. Vóór het volgende traject worden die stukjes nog eens doorgelezen.

2022-02-01 11:44:55 | By: Clark | Rating:
Wat een mooi avontuur. Vlot geschreven waardoor het gemakkelijk ‘wegleest’.
Temeer omdat ik Koos en Suzanne ken, kan ik me levendig voorstellen wat zij hebben meegemaakt.

2022-02-01 18:12:53 | By: Kees van der Linden | Rating:
Bij een toevallige ontmoeting in Embrun (Fr) hebben we kennis gemaakt met Suzanne en Koos en hebben we genoten van hun mooie verhalen. Toen ze ook meldden dat er een boek aankwam hebben we meteen ingetekend. Inmiddels heb ik het reisverhaal met veel plezier gelezen en ik heb veel zin om (in het klein) de door Koos uitgezette wandelingen rondom Embrun te gaan wandelen en wellicht ooit delen van de GR-5. Maar dan wil ik graag meer tips en tricks horen over de voorbereiding. Het verhaal leest vlot en je kunt het boek evengoed in etappes lezen. De fotos in het midden zijn een welkome aanvulling en smaken naar meer. Al met al een leuk boek als je van wandelen houdt.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op pad naar de zon - van Waddenzee naar Méditerranée

Author:

Suzanne Middeljans

Category:

Travel

Number of pages:

326

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

26-11-2021

ISBN:

978-94-645-0086-8 / 9789464500868

Price:

€ 23,99

Language

Dutch

Rating:

  • (6)