De avonturen van kabouter Moertje - Een handige kabouter die opstaat tegen de heks

Jaap Musch

Category: Children books
  • (1)

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In een kabouterdorp, vlakbij Schoorl, wonen een aantal kabouterfamilies in de duinen. Bij een van die families valt het op dat er wel een heel handige kabouterzoon actief is. Dat is kabouter Moertje, de hoofdpersoon uit dit boek. Hij vindt allerlei handige dingen uit, zoals een schaats, een slee en hij bouwt zelfs een helikopter! En natuurlijk is er een heks, die zorgt dat het leven in het kabouterdorp altijd anders verloopt dan je zou willen. Kortom, tijd voor de avonturen van kabouter Moertje. De handige kabouter die, met behulp van de dieren in het bos, de strijd aangaat met een vreselijke heks!

From the book

Kabouter Moertje had intussen een plannetje gemaakt om de heks flink bang te maken en hopelijk weg te jagen. Heksen worden enorm aangetrokken door licht en daar zou Moertje gebruik van maken! Hij ging direct na schooltijd aan het werk in de schuur. Aan het eind van een lange bezemstok maakte hij een kaars vast met een soort korf er om heen. Die korf moest er voor zorgen dat het vlammetje van de kaars niet uit zou waaien. Aan de onderkant van de korf liep een slangetje naar beneden en onderin maakte Moertje een ballonnetje vast. Het ballonnetje vulde hij met benzine. Zo, de ‘heksenverjager’ was klaar, nu afwachten of ze zou komen vanavond. Moertje had aan zijn moeder gevraagd of hij wat langer op mocht blijven en dat vond ze goed. Ze wist niet wat hij van plan was.

Het was donker geworden en Moertje ging stilletjes naar buiten om de kaars aan te steken. Hij klom op het dak van zijn kamer. Zo kon hij de kaars nog hoger houden. Hij bond met een stuk touw de stok met kaars aan een tak van een boom zodat hij de stok niet al die tijd vast hoefde te houden. En nu maar wachten...

About the author

Jaap Musch groeide op met het idee dat hij timmerman wilde worden. Hij werd echter instrumentmaker aan het scheikundig laboratorium van de Vrije Universiteit. Naast zijn technische kennis en vaardigheden had hij een twee grote passies: James Bondfilms kijken en helikopters! Toen Jaap trouwde en er kinderen kwamen, vond hij het fijn om de dochters voor het slapengaan een verhaaltje te vertellen. Eerst over kabouters en natuurlijk over een gevaarlijke heks om het spannend te maken. Later over een jongen met een hond die allerlei avonturen beleefde. Toen zijn dochters wat groter werden, kwam een zeer slim konijn in beeld die spion wilde worden. Toen de dochters het ouderlijk huis verlieten en zelf een gezin stichtten, raadden zij hem aan de verhalen van vroeger op te schrijven. Judith, zijn oudste dochter, heeft alle illustraties gemaakt. Daar is hij natuurlijk erg trots op! Zo ontstond ook dit boek.

Reviews

2022-01-13 15:17:46 | By: Marion de Boer | Rating:
Leuk en origineel kinderboek, met veel fantasie geschreven!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De avonturen van kabouter Moertje - Een handige kabouter die opstaat tegen de heks

Author:

Jaap Musch

Category:

Children books

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-12-2021

ISBN:

978-94-645-0162-9 / 9789464501629

Price:

€ 14,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)