Gevangen in een koffer

Roeli Bouwmeester-Wijngaard

Category: Thrillers
  • (2)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat gebeurt er met je, wanneer je iemand anders blijkt te zijn, dan jou je levenslang is voorgehouden? De hoofdpersoon van dit boek is dat overkomen. Ze groeit samen met een twintigtal andere kinderen op in de beschermde omgeving van het tehuis Philadelphia. Jarenlang blijkt dat echter een dekmantel te zijn voor criminele praktijken. In de zoektocht naar haar afkomst doet ze een afschuwwekkende ontdekking. Onbedoeld kraakt zij de code van meer dan veertig jaar lang geheimgehouden rapporten. Een beangstigend scenario maakt haar leven tot een nachtmerrie. In Frankrijk ontvouwt zich haar verleden en haar toekomst.

From the book

Met een schok wordt ze wakker van een hoop kabaal. Voor haar staat Charles. Hij heeft Dominique laten vastgrijpen door twee mannen.

“Grijp haar ook,” hoort ze.

Razendsnel gaan haar gedachten ineens. Charles was toch afgevoerd door de politie? Hoe kon het ...

”Au!” Eén van de mannen pakt haar ruw bij de arm.

“Afvoeren,” hoort ze Charles zeggen. Ze lopen richting hun zitje.

Dan klinkt de diepe stem van Dominique met autoriteit. “Charles! Dit lijkt me geen strak plan van jou. We kunnen dit beter in alle rust bespreken. Ga even zitten.” Hij wijst op één van de stoelen.

Yo ziet Charles aarzelen.

Dominique weet hem echter de overtuigingen met: “Luister Charles. Ik wil graag even het één en ander met je bepraten. Jouw handel en wandel is ontdekt en misschien mag ik je helpen, zodat de autoriteiten in Italië dat verder kunnen ontrafelen.”

Bij de woorden autoriteiten en Italië ziet Yo hem schrikken. Charles kijkt naar zijn handlangers en knipt met zijn vingers. Hij stuurt ze letterlijk het bos in.

Als ze zijn verdwenen, vraagt Dominique hem opnieuw om plaats te nemen. Deze keer geeft hij daar gehoor aan. Yo ziet, dat hij op het punt staat om zich gewonnen te geven.

Dominique schenkt hem een glas wijn in en biedt hem een sandwich aan. De gretigheid waarmee hij toe tast, ontroert Yo. Ze weet niet waarom, maar ergens heeft ze medelijden met de oude baas.

“Charles,” begint Dominique. “Laat mij jou eerst eens vragen hoe het kan, dat je alweer op vrije voeten bent.”

Charles wuift vaag met zijn hand in de lucht. “Ze hadden geen enkel bewijs.”

“Waarvan werd je dan beticht?”

Als Charles zijn schouders ophaalt, overdondert Dominique hem met zijn opmerking: “Kinderhandel?”

Charles wil opspringen, maar Dominique duwt hem vastberaden terug. “We weten alles Charles.”

About the author

Roeli Bouwmeester-Wijngaard (1949) ziet zichzelf als een doorsnee burger, die schrijven tot haar hobby maakte. Dit is het derde boek dat van haar hand verschijnt. Het is een totaal ander genre dan de voorgangers. De eerste twee waren non-fictie ‘De Stamhoofden’ en ‘Is er een schatkamer voor de sneeuw’. Dit verhaal schudde ze uit de losse pols. Gaandeweg het schrijven kreeg het zijn voltooiing en voleinding.

Reviews

2021-11-24 10:21:38 | By: Marianne Janssen | Rating:
Heel levendig geschreven. Spannend tot de laatste bladzijde.

2021-10-30 15:22:50 | By: Bella | Rating:
Ik ben zo ontzettend TROTS op je dat je zo'n mooi, meeslepend, spannend en ook een beetje romantisch verhaal kan schrijven. Echt Super. Liefs je super trotse schoondochter BellaWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gevangen in een koffer

Author:

Roeli Bouwmeester-Wijngaard

Category:

Thrillers

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-10-2021

ISBN:

978-94-643-1897-5 / 9789464318975

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)