Cover voorkant
Annelies - Liefde, geluk en verdriet
Annelies - Liefde, geluk en verdriet

Annelies - Liefde, geluk en verdriet

Fons Dehouwer

Category: Novels

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Annelies is een verhaal voor volwassenen. Het gaat over de diepste zielenroerselen van Annelies, een geheim slachtoffer van verkrachting en incest.
Annelies deed tijdens haar leven, gedreven door onweerstaanbare drang, wat een normaal mens niet zou doen, of misschien juist wel zou doen. Zal zij de tot haar onderbewustzijn verdrongen gedachte voor altijd geheim houden, of zal zij dat geheim toch kenbaar maken?
Na diverse levensstadia, transformeert een gelukkig toeval haar tot een dame van meer dan normale klasse.
Na het verlies van haar beste vriend blijft ze, weliswaar zeer rijk, maar eenzaam achter.
Uiteindelijk kiest zij, wegens haar ziekte MS, voor euthanasie en verheft zij dit item tot een aanvaardbaar en mooi levenseinde.

From the book

’t Is stil in de slaapkamer van Annelies. Door het vensterraam vullen de stralen van de vroege morgenzon haar kamer.

Een klein deel van die zonnestralen wordt weerspiegeld vanop het rimpelige water van de waterplassen, die buiten nog zijn blijven staan na de zomerse regenbui van gisteravond.

Daardoor projecteert dat binnenvallende licht vage vormen, als van bewegende takken, tegen de muur en tegen het plafond van haar slaapkamer. Het papieren behang krijgt daardoor als het ware een bewegende aanblik.

Met een beetje fantasie zou die aanblik je in de waan brengen van een vaag zeelandschap, met links op de muur wriemelende struiken tussen golvende duinen, en aan de rechterkant de zee... Die aanblik schept een ideale sfeer om er gelukzalig mee te ontwaken.

Alles komt stilaan terug tot leven in en rond de huizen van de buurt, de ontwakende mensen, de dieren met hun ochtendgeluiden, en zelfs de planten richten zich weer op en reiken met hun toppen naar het licht van de opkomende zon.

Eén zonnestraal schijnt recht in Annelies haar aangezicht. Door haar nog halfgesloten ogen, ziet ze de schijn en de rode gloed van het bloed dat door haar dunne oogleden vloeit.

Weldadig voelt ze de warmte van die zonnestraal op haar aangezicht. Een diepe zucht van ontladend genot brengt haar tot de werkelijkheid van dit zalige ontwaken.

Ze heeft erg gezweet vannacht. Ze voelt het aan haar hoofdkussen en aan de lakens die nog wat klammig aanvoelen. Gelukkig heeft het gisteravond wat geregend, dat was een welkome verkoeling. Er heerst al dagen een hittegolf over het land, en die regenbui heeft echt deugd gedaan.

About the author

Fons Dehouwer, is geboren te Beerse op 22 maart 1947, als jongste zoon van een boswachter in een gezin met acht kinderen. Hij kende er een zeer gelukkige jeugd. Van opleiding is Fons graficus, maar hij studeerde parttime verder tot na zijn veertigste. Zo behaalde hij tal van uiteenlopende diploma's. Van jongsaf had hij aanleg tot schrijven. Reeds op tienjarige leeftijd schreef hij meerdere filosofische aforismen, korte verhaaltjes, sprookjes en gedichten. In 1995 verscheen zijn eerste roman Machianta, liefde tussen twee culturen. in 2000 volgde Vroege Oogst, een streekroman die zich afspeelt in de Antwerpse Kempen. In 2020 verscheen Hooglied van de Liefde, een spiritueel autobiografisch boek waarmee Fons zijn lezers doet nadenken over ons leven, over ons lichaam en onze ziel. Fons is een zeer gevoelig persoon (High sensitive person - HSP), daardoor weet hij zich steeds volledig in te leven in de gedachtegang van zijn gesprekspartners. Thans is hij inwoner van de gemeente Vosselaar.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Annelies - Liefde, geluk en verdriet

Author:

Fons Dehouwer

Category:

Novels

Number of pages:

168

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

26-11-2021

ISBN:

978-94-645-0093-6 / 9789464500936

Price:

€ 20,50

Language

Dutch