Dichterbij - als woorden tekort schieten… uitvaartgedichten

Erna Kagenaar

Category: Poems
  • (1)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Onomkeerbaar verlies en toch dichterbij door woorden die liefde en dankbaarheid verbinden met afscheid. Hoe omschrijf je geliefde dierbaren in een paar woorden? Wat schrijf je uit medeleven aan nabestaanden? Wat schrijft een mens in terminale fase van zijn leven als afscheid? Dit boek biedt een keuze uit 50 passende gedichten voor in een rouwadvertentie of rouwkaart. Het geeft troostende woorden als uiting van medeleven en nagedachtenis op een condoleancekaart, daarnaast zijn de gedichten voor te dragen tijdens een uitvaart. Een boek over leven en sterven in oneindige liefde. Woorden die raken in herkenbaarheid en gevoelens zijn ontzettend belangrijk om uiting te kunnen geven aan emoties. Het brengt u dichterbij uzelf, en bij elkaar in tijden dat afscheid onoverkomelijk is.

From the book

als mijn handen
niet meer vasthouden
doet de liefde des te meer

als mijn mond
niet meer praat
en het missen doet zeer

fluister ik herinneringen
in je hart, in je lach
zo zal ik bij je zijn, elke dag

About the author

Dichterbij is de derde gedichtenbundel van de auteur Erna Kagenaar. In 2011 verscheen Intens en een jaar later Evenwicht. De drijfveer om deze keer een boek te schrijven waarin het thema afscheid in dichtvorm wordt uitgediept, is gelegen in het feit dat afscheid een onlosmakelijk proces is in het leven van ieder mens. Met haar heldere en hoopvolle gedichten wil ze hulp, herkenning en troost bieden. Op prachtige wijze verwoord ze dat er gerouwd mag worden, maar dat er reden is om door te gaan, omdat liefde niet eindigt met de dood. Op creatieve wijze weet zij rijm en emotie te verbinden. De auteur, geboren in 1971, schrijft vanuit haar hart. Ze is al jaren een actief schrijfster en deelt haar gedichten over allerlei onderwerpen op gedichtensites, social media en regionale media kanalen. Ze hoopt met dit boek mensen te bereiken die woorden zoeken bij verlies en afscheid, zoals zij zelf als troost ervaart.

Reviews

2021-10-06 19:17:33 | By: Maja Vermist | Rating:
Een gedichtenbundel met inspirerende gedichten, met een emotionele lading. Zo mooi het proces van afscheid en rouw beschreven in een paar woorden. Kippenvel. Dank je wel Erna. Trots op je! ?Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dichterbij - als woorden tekort schieten… uitvaartgedichten

Author:

Erna Kagenaar

Category:

Poems

Number of pages:

54

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-10-2021

ISBN:

978-94-643-1843-2 / 9789464318432

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)