Familie Smak - Zelf eten met lepel en vork

Ivonne Börger - Kappers

Category: Picture books
  • (2)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Familie Smak gaat over een bestek-familie. Het kleine lepeltje Lebber en vorkje Prakje maken hetzelfde mee als kinderen tijdens het eten. Ze moeten stil liggen (zitten), ze knoeien, nemen veel te grote stukken, en praten met volle mond. Ze roeren, prakken, prikken, en smeren. Ze willen alles zelf doen. Het zijn wel boefjes, ze luisteren niet zo goed naar papa en mama. Maar papa Snijp en mama Prikse zijn niet al te streng en begrijpen dat de kleintjes nog veel niet weten of kunnen.

From the book

About the author

Ivonne Kappers (1959) heeft ruim twintig jaar gewerkt in de kinderopvang. Op de peuterspeelzaal en op de crèche werkte zij met groepen van nul tot vier jaar. Ze is sinds drie jaar oma. Voorlezen vindt ze heel belangrijk en erg leuk om te doen. Op de kinderopvang zag ze dat er veel van die kleintjes wordt verwacht tijdens het eten. En dat ze vaak niet begrepen wat de leidsters bedoelden. Ze merkte ook dat kinderen die niet willen eten, het soms wel doen wanneer ze zelf met een vork of lepel het eten in hun mond mogen doen. Als klein kind tekende ze al dingen met gezichtjes en pootjes. Tafels, stoelen, strijkplanken en bestek. Ze had dit boekje al heel lang in haar hoofd zitten.

Reviews

2021-11-21 20:53:10 | By: Marijke | Rating:
Mijn zoontje van drie vindt dit een erg leuk boekje! Ikzelf trouwens ook. Ik lees het met veel plezier voor, en vind het leuk om steeds ergens anders de nadruk op te leggen of vragen over te stellen. Lebber en Prakje hebben al hun eigen stemmetjes!

2021-11-03 18:07:07 | By: Marjolein Gout | Rating:
Wat ik er van vind, is minder van belang. Mijn kleinzoon van drie reageerde door de groenten te benoemen en lachte om het stukje waar ik met "volle mond" praatte.. Na het lezen wilde hij ook met een vork prikken. Aantrekkelijk door kleurgebruik, herkenbare vormen en tekst op rijm.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Familie Smak - Zelf eten met lepel en vork

Author:

Ivonne Börger - Kappers

Category:

Picture books

Number of pages:

34

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 23 x 16 cm

Release date:

15-10-2021

ISBN:

978-94-643-1877-7 / 9789464318777

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)