“Betekenisvolle spreuken op persoonlijke wijze vertaald naar het dagelijks leven”

Bianca van der Reijden

Category: Stories

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

“Mensen zijn als boeken. De buitenkant is meestal anders dan het verhaal van binnen”. Grappige en korte verhalen over herkenbare onderwerpen uit het dagelijks leven, belicht door welbekende spreuken of zogeheten tegeltjeswijsheden. Naast interessante, feitelijke wetenswaardigheden vertelt de schrijfster op amusante wijze leuke en herkenbare anekdotes uit haar persoonlijk leven. Veel van de beschreven onderwerpen roepen een emotie op en stemmen tot nadenken, zoals dat eten meer is dan alleen een eerste levensbehoefte. Iedereen heeft wel eens moeite met namen onthouden of herkent de soms hilarische verschillen tussen man en vrouw. Opvattingen van vroeger en nu worden gecombineerd waardoor het lezers uit meerdere generaties weet aan te spreken. Een leuk boek voor op de koffietafel om spontaan een verhaal te lezen of als origineel cadeau te geven.

From the book

Spreuken kunnen je tot in het diepst van je hart raken. Ze kunnen je sombere bui opfleuren of troost bieden wanneer ze je een inzicht geven. Sommigen zetten je aan het denken of worden pas na een aantal keren lezen goed begrepen. Wanneer de boodschap eenmaal duidelijk is, kan het voelen alsof je een ingewikkeld raadsel hebt opgelost. Hierop volgt vaak het respect voor de maker, omdat deze met zo weinig woorden zoveel betekenis weet weer te geven. In dit boek geef ik met een vrolijke noot een persoonlijke invulling aan spreuken die voor mij van betekenis zijn, weergegeven in korte verhalen over alledaagse onderwerpen. “Vroeger was alles beter. En tegenwoordig is dat niet anders”. Ik kan me nog herinneren dat de schoonvader van mijn broer destijds aan het klagen was, omdat het hem maar niet lukte geld uit de automaat te krijgen. De eerstvolgende keer besloten ze met hem mee te gaan. Al snel werd duidelijk waarom het niet lukte, hij duwde de pas in het bonnengleufje. Lachwekkend uiteraard, maar hij zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die tobt met nieuwe, onbekende apparaten. Gelukkig hebben we tegenwoordig de beschikking over het internet waarop je alle denkbare informatie kunt vinden. Uiteraard dien je dan wel met een computer overweg te kunnen gaan. Vroeger leerde je van je ouders het gebruik van bepaalde apparaten. Tegenwoordig zijn de rollen meer omgedraaid. Veel jongeren leren aan ouderen het gebruik van een mobiel of computer. Onvoorstelbaar wat er in de afgelopen dertig tot vijfendertig jaar allemaal veranderd is. Terwijl ik dit zo schrijf, voel ik me best wel een beetje oud. De ontwikkelingen gaan nu zo snel dat het niet meer bij te benen is. Er wordt steeds meer van onze hersenen, aandacht, tijd en portemonnee verlangd. Gelukkig schijnt het gebruik van onze hersenen positief te beïnvloeden zijn. Bijzonder vind ik dat oude science fiction films, ons niet bestaande, bizarre hightech dingen lieten zien, waarvan veel dingen in de loop der jaren tot normaal huiselijk gebruik zijn ontwikkeld. Dit noemen we nog eens een vooruitziende blik!

About the author

Bianca van der Reijden (1970) heeft eerder al twee totaal verschillende boeken geschreven. Haar eerste boek Open ogen gaat over hooggevoeligheid. Haar tweede boek Manipulatie betreft een spannende roman die zich hoofdzakelijk afspeelt in een Amerikaanse sekte. Bij deelname aan een schrijfwedstrijd werd ze met dit boek genomineerd voor The Indie Award. Bianca heeft veel plezier beleefd aan het schrijven van haar nieuwste boek, omdat ze hoofdzakelijk de leuke ervaringen uit haar turbulente leven hierin heeft belicht. Daarnaast maakten het onderzoek naar de interessante wetenswaardigheden en het uitzoeken van leuke, passende spreuken erbij het extra leuk.

Voor meer informatie ga naar:https://www.biancavanderreijden.nl/

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

“Betekenisvolle spreuken op persoonlijke wijze vertaald naar het dagelijks leven”

Author:

Bianca van der Reijden

Category:

Stories

Number of pages:

142

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-10-2021

ISBN:

978-94-645-0002-8 / 9789464500028

Price:

€ 19,50

Language

Dutch