Sterk Altijd - Leef, heb lief, durf het mis te hebben, maar blijf erin geloven

Bettina Kerstens-Mesclon

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Anya zoekt haar weg in het leven, ookal is ze gelukkig met haar beroep als onderwijzeres. Het ontdekken van Parijs herstelt haar zelfvertrouwen. Ze is sterk, ze kan alles aan. Jammer als mensen haar naïef of romantisch vinden. Zij is die vrouw die accepteert dat ze wordt gesteund door haar beste vriendin, Leila. Zij is die vrouw die gelooft dat liefde magisch kan zijn en alles kan overwinnen. Ze gelooft dat fouten je doen groeien en vooruitgaan. Ervaar het Parijs van Anya, van Montmartre tot Saint-Germain-des-Près.

From the book

Leila heeft gezegd dat ik langs de liefdesmuur moet, een werk gecreëerd door Frédéric Baron en Claire Kito. Zij zeggen: ‘In een wereld vol geweld, gedomineerd door individualisme, dienen muren, net als grenzen, om mensen te verdelen en te scheiden en tegen de ander te beschermen. De liefdesmuur daarentegen is een verbintenis, een plek van verzoening, een spiegel die beeld van liefde en vrede weerspiegelt.’
Ik weet zeker dat ik van deze buurt ga houden. Het café is vlakbij. Twee straten verder stuit ik op het mooie pleintje en de bar met het schitte-rende uithangbord van Het Geluk van Marie. Leila heeft me al gezien en rent me tegemoet.
“Wat goed dat je er bent. Ik ben zo blij dat we deze nieuwe bladzijde samen schrijven. Daar hebben we Ludo, en jij moet Jimmy zijn. Kom eerst wat drinken en daarna zet ik jullie aan het werk. Er moeten nog wat kleine dingetjes gedaan worden vóór de grote dag. Ik ben zo blij dat het muziekfeest op zaterdag valt. Jongens, dit zijn Fred en Will. Ik laat jullie even alleen, dan kan ik Anya haar kamer laten zien.”
Leila neemt me bij de hand en wij gaan naar boven. Ik zie dat er een prachtige Harley in de garage staat.
“Dit is ons huis. Deze twee dagen is mijn kamer voor jou. De jongens slapen in een tent in de tuin.”
Ze wijst door het raam naar de tuin.
“Wat een mooie tuin! Perfect,” zeg ik, “maar, Leila, waar slaap jij?”
“Maak je niet ongerust. Veel te veel opwinding voor mij. Ik denk er niet over te gaan slapen. We zijn er bijna. Morgen is de grote dag. Zondag kunnen we praten, Anya, dan is het rustiger, zeker ‘s ochtends.” En ze omhelst me. “En je moet zeker je zwarte jurkje aan en op blote voeten gaan. Hier mag alles. Liefde hangt in de buurt.”
“Ja, ik heb de muur gezien, Leila, en ik heb jou ook gezien.”

About the author

Bettina Kerstens-Mesclon is moeder van vier kinderen en oma van twee jongetjes. Schrijven is al van jongs af aan een passie. Woorden hebben kracht. Ze zijn als muzieknoten op een bladmuziek. Romanschrijver worden is een droom die uitkomt nadat ze op 58-jarige leeftijd besloot om alleen in de Parijse regio te gaan wonen. Net als Anya, haar personage, gelooft ze dat in Parijs alles mogelijk is. Anoniem wonen in een grote stad stelt je in staat jezelf te zijn en past bij de “altijd sterke” vrouw van de Nederlandse en Franse cultuur die ze is. In haar roman krijg je een gezonde dosis optimisme.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sterk Altijd - Leef, heb lief, durf het mis te hebben, maar blijf erin geloven

Author:

Bettina Kerstens-Mesclon

Category:

Novels

Number of pages:

198

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

07-01-2022

ISBN:

978-94-645-0218-3 / 9789464502183

Price:

€ 20,50

Language

Dutch