Takkie - en de verschrikkelijke moeder van Wilhelm Keizer

Mirjam Blakmoor

Category: Youth books

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Één van de kinderen uit de klas van Takkie, is Wilhelm Keizer (naar de Duitse Keizer Wilhelm ll). Een jongen met één kort armpje, waardoor zijn moeder een hekel aan hem heeft, omdat ze grote waarde hecht aan symmetrie. Tót het moment dat Wilhelm leert hoe hij bomen om moet hakken. Dan is zijn moeder voor het eerst trots.
Takkie maakt zich grote zorgen over het verdwijnen van het bos en probeert een manier te vinden om Wilhelm te laten stoppen met kappen. ‘Het geheim van de smid’ zou haar daarbij kunnen helpen, maar om daar achter te komen wacht haar een moeilijke opdracht. Is het bos belangrijk genoeg om er voor door het vuur te gaan? Een verhaal over verharden en verzachten.

From the book

‘Sorry, mag ik er even langs? Dank u wel. Pardon meneer, ik moet naar de uitgang, mag ik eventjes passeren? Bedankt.’ Samen met mijn moeder loop ik tussen de vele mensen door, die in het gangpad van de rijdende tram staan, want de eerst volgende halte moeten we eruit. De tram slingert als een slang heen en weer. Overal om me heen zie ik de ruggen, benen en billen van mensen, maar nergens iets om me aan vast te houden. ‘Oh nee!’ Het lukt echt niet meer om overeind te blijven! Woest word ik naar de zijkant geslingerd, maar vlak voordat ik op de grond smak, grijpt mama mijn hand vast. Dat ging maar net goed. We lopen niet verder naar de uitgang, die ik nu al wel kan zien. De tram stopt en de deuren gaan open. Voor het eerst ga ik een echte grote stad zien. Gelukkig kent mama hier goed de weg, maar waarom maakt ze geen aanstalten om naar de uitgang te gaan? We moesten er hier toch uit? ‘Ma...’ ik kijk omhoog naar mama en de schrik slaat me om het hart. De hand die ik vast houd, is niet van mama. Hij is van een vreemde mevrouw. Waar is mama? ‘Mama!’ roep ik heel hard, terwijl ik de hand loslaat en me door de mensenmassa heen wring. Ik kijk om me heen. Daar is ze! Ze staat al buiten en wenkt naar me dat ik op moet schieten. Ik kijk naar de grote afstap die ik nemen moet om de tram uit te komen. Het is een hele stap en net als ik mijn voet een tree lager wil zetten slaan vlak voor mijn neus de deuren dicht. De tram zet zich opnieuw in beweging. ‘Mama!’ huil ik in paniek, terwijl ik mijn hand tegen de ruit van één van de deuren leg. Ik zie hoe ze steeds verder bij me vandaan raakt. Eerst kan ik haar geschrokken gezicht nog zien, maar al snel is ze niet meer dan een stipje in de verte, tot ze zelfs geen stipje meer is.

About the author

Net als Takkie, rent Mirjam Blakmoor niet direct naar voren, wanneer iemand bijvoorbeeld: “Wie wil er een koekje!” roept.
Ze staat liever achteraan in de rij, waar het rustig is en vanwaar ze het overzicht kan bewaren. Dit boek heeft ze geschreven als feest der herkenning voor gevoelige kinderen, maar zeker ook voor ieder ander die wel eens een kijkje in het hoofd van hele gevoelige kinderen zou willen nemen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Takkie - en de verschrikkelijke moeder van Wilhelm Keizer

Author:

Mirjam Blakmoor

Category:

Youth books

Number of pages:

86

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-11-2021

ISBN:

978-94-645-0031-8 / 9789464500318

Price:

€ 16,99

Language

Dutch