Autastisch - Een kijk in mijn leven met autisme

Birgit Schuppert

Category: Health
  • (1)

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Autisme komt voor in veel verschillende vormen en ieder mens met autisme is anders. Je hebt er vast wel eens over gehoord of misschien ken je wel iemand met autisme. Birgit is een vrouw met het syndroom van Asperger. In dit boek beschrijft zij hoe het is voor haar om te leven met autisme. Waar loop je tegenaan? Hoe los je dit op? Wat komt er allemaal bij kijken en hoe komen situaties en dingen binnen bij haar? In dit boek geeft ze een kijkje in haar leven met autisme.

From the book

Zelf zie ik mijn autisme niet als een beperking maar als mijn gave, een soort superkracht. Ik kan veel dingen die anderen lastig vinden en probeer vooral te kijken naar mijn talenten en de dingen die ik heb bereikt. Doordat ik vaak veel moeite moet doen om bepaalde doelen te bereiken is het succes voor mij alleen maar groter. Natuurlijk heb ik ook wel dagen dat ik verdrietig ben en baal van de dingen die ik niet goed kan of die niet zijn gelukt.

Als er een pil bestond om mijn autisme te genezen zou ik hem niet nemen. Vroeger probeerde ik mijn autisme van mijn persoonlijkheid te scheiden. Ik heb dit losgelaten en ben alles als één persoon zijn gaan zien. Deze persoon, dat ben ik.

Voor mij is het soms lastig mij te verplaatsen in mensen zonder autisme. Net zoals het voor hen lastig is om mij te begrijpen, heb ik dat andersom ook wel. Het lijkt mij wel bijzonder om één dagje te kunnen weten hoe het is om geen autisme te hebben, maar daarna wil ik gewoon weer mijzelf zijn.

About the author

Birgit Schuppert (1993) komt uit een dorp waar zij opgroeide met haar ouders en broertje. Zij weet al vanaf dat ze nog erg jong was dat zij een vorm van autisme heeft en kan hier goed over schrijven en vertellen. In haar vrijwilligerswerk helpt zij als ervaringsdeskundige door haar persoonlijke ervaringen met autisme te delen. Schrijven is altijd al een van haar grootste hobby’s geweest en met wat advies van haar omgeving is zij geïnspireerd geraakt om het boek ‘Autastisch’ te schrijven.

Reviews

2021-11-05 09:36:09 | By: ria | Rating:
De auteur geeft een heel open kijk in haar leven met autisme. Het is een eerlijk en duidelijk boek en ik vond het heel verhelderend. Het leest heel makkelijk en ik heb het boekje ook al uitgeleend aan een cliënt met autisme aan wie ik via mijn vrijwilligerswerk gekoppeld ben.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Autastisch - Een kijk in mijn leven met autisme

Author:

Birgit Schuppert

Category:

Health

Number of pages:

78

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

15-10-2021

ISBN:

978-94-643-1874-6 / 9789464318746

Price:

€ 17,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)