Cover voorkant
Van Rijsdijk 522 tot Hof van Portland 18 - Een beschrijving van herinneringen via de huizen  waarin ik heb gewoond.
Van Rijsdijk 522 tot Hof van Portland 18 - Een beschrijving van herinneringen via de huizen  waarin ik heb gewoond.

Van Rijsdijk 522 tot Hof van Portland 18 - Een beschrijving van herinneringen via de huizen waarin ik heb gewoond.

Jos Vis

Category: Biographies

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Een biografie aan de hand van huizen waar ik gewoond heb’ is niet iets wat je iedere dag voorbij ziet komen. Toch slaagt Jos Vis er met verve in om deze bijzondere opzet goed uit te werken: de verhuizingen die in het verhaal worden beschreven bieden een fijne structuur aan het verhaal, waardoor de lezer het gevoel krijgt met hem mee te reizen door de verschillende fases in zijn leven. Als lezer groei je als het ware met hem mee, van kind tot adolescent tot volwassene. Door de lezer een inkijk te geven in zijn leven vertelt hij niet alleen over zichzelf, maar schetst Jos ook een prachtig beeld van het verleden met de typerende plekken en situaties die hij beschrijft.

From the book

Mijn vrouw en ik hadden een bovenwoning kunnen huren aan de Voordijk. Dat huis hebben we met hulp opgeknapt. De woning had slechts een woonkamer, een keukentje en een slaapkamertje.
De woning was te bereiken via een trap in de aardappelschuur van de verhuurder. Naast die trap was ook onze wc en douche. Omdat we nou niet echt veel geld hadden, heb ik zelf kastjes en een tafel gemaakt. We kochten vier houten stoelen voor rondom de tafel. Daarnaast schaften we ook twee lage canvas stoeltjes met ijzeren frame aan. Dat werden onze fauteuils. Die hebben voor de gaskachel (model rode potkachel) gezet. Als het dan koud was, zetten we de stoelen iets dichter tegen de kachel aan om warm te blijven. Dat was soms niet voldoende, want het huisje was niet geïsoleerd. Dekens brachten dan uitkomst. Samen met de onderbuurman, tevens huisbaas, heb ik een houten vloer gelegd. Op het keukenblad plakten we rode zeiltegeltjes. Via het NVV, de vakbond waarvan mijn schoonvader fanatiek lid was, bestelden we een koelkast en wasmachine. Die wasmachine moesten we zelf installeren, want de aflevering was tot aan het huis en niet in het huis. Uiteraard voor een ‘vakman’ als ik, was dat geen probleem. Binnen no-time was alles geïnstalleerd. Alles volgens het boekje, klaar voor gebruik. Het was trouwens wel een bijzonder vriendelijke wasmachine. Op een dag kwamen we thuis, deden we de deur en open en wie stond daar ....? Inderdaad, de wasmachine. Die was helemaal vanuit de keuken de kamer binnengekomen om ons ‘te begroeten!’. Wat bleek nu, in de wasmachine zaten twee beugels en die had ik moeten verwijderen. Niet gedaan dus. Bij het afdraaien van het wasprogramma was de machine erg gaan trillen en zodoende de woonkamer ‘binnengestapt’. De woning was erg knus en een mooi begin van ons gelukkig huwelijk.

About the author

Jos Vis (30 december 1953) is een bekende Barendrechter. Jarenlang actief in Barendrecht als bestuurder, radiomaker, presentator en sportpromotor. Hij ontving daarvoor de waarderingsspeld met oorkonde van de gemeente Barendrecht. Bij de Barendrechtse pop band ‘Sticoliet’ was hij zanger/tekstschrijver en hij schrijft nog regelmatig gedichten. Toen hij 50 jaar werd, kwam zijn gedichten bundel 'voor niets gaat de zon op’ uit. Daarnaast schrijft hij columns. Een aantal van die columns zijn inmiddels gebundeld met als titel ‘56+1’. Beroepsmatig werkte hij ruim 47 jaar in het notariaat in Barendrecht.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van Rijsdijk 522 tot Hof van Portland 18 - Een beschrijving van herinneringen via de huizen waarin ik heb gewoond.

Author:

Jos Vis

Category:

Biographies

Number of pages:

168

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

26-11-2021

ISBN:

978-94-645-0111-7 / 9789464501117

Price:

€ 20,50

Language

Dutch