'Eén recht en één averecht - Over passie voor het theater

Anneke Iseger

Category: Novels
  • (4)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De vroeger zo gevierde actrice Anna Heida neemt op 80-jarige leeftijd nog één keer een rol aan, ook al is haar enige tegenspeler juist degene aan wie ze een gloeiende hekel heeft. Haar ontmoeting met de jonge aankomende actrice Roos, verandert het leven van beide vrouwen. Sterker nog, hun levens raken nauw met elkaar verweven. ‘Eén recht en één averecht’, een titel die verwijst naar een uitspraak van Anna waarin ze het leven met breien vergelijkt, is een verhaal met een lach en een traan. Een verhaal waarin de humor, ondanks de verschillende tragedies, voorop staat, zodat de lezer het boek na afloop beduusd, maar met een blij gevoel zal wegleggen.

From the book

'Anna, waarom ben je destijds in 's hemelsnaam gestopt met acteren?' Koen spitst zijn oren. Op die vraag heeft hij eigenlijk ook nooit een goed antwoord gekregen, al heeft hij wel een vermoeden. Anna zet haar glas voorzichtig terug op de salontafel. 'Dat heeft alles te maken met mijn dochter.' Roos weet niet wat ze hoort. Heeft Anna een dochter? Ach nee, is ze soms overleden en is ze daarom gestopt? Roos krijgt meteen spijt van haar vraag. 'Sorry Anna, ik had het niet moeten vragen. Je hoeft het me niet te vertellen, hoor.' 'Pff, het is geen geheim of zo en we hebben nu zo'n nauwe band, je mag het best weten.' En dan vertelt Anna over haar Marleen. 'Nadat ze met me had gebroken, was ik daar kapot van. Ik kon toen niet vrolijk doorgaan met acteren en besloot ermee te kappen. Ik probeerde mijn verdriet weg te duwen door te gaan reizen. Ha! Ik werd een soort wereldreiziger en ben overal en nergens geweest. Maar,' en hier stokt haar stem. Koen legt zijn arm om haar schouder. 'Maar al reisde je nog zo ver, het verdriet reisde met je mee,' maakt hij haar zin af. Anna kijkt hem aan. 'Die steken kon ik niet meer ophalen. En al probeerde ik mijn leven nog zo mooi te versieren met franje en aardige patroontjes, het werkte allemaal averechts. Pas toen ik jou ontmoette, lukte het me om mijn leven weer recht te breien. Jij werd voor mij die ene bijzondere steek in mijn levenspatroon.' Roos moet even slikken als ze de tranen in de ogen van deze twee prachtige mensen ziet. Ze beseft dat ze getuige is van een heel speciale liefdesverklaring, ook al begrijpt ze er zelf geen hout van. Als ze elkaar een tedere kus geven, kijkt ze weg, staart ze naar de fonkelende rode wijn in haar glas. Als dit over breien gaat, dan is Rick háár gevallen steek die ze niet meer kan ophalen. Een gat in haar breiwerk.

About the author

Anneke Iseger (1952) uit Bilthoven was bijna dertig jaar correspondent/fotograaf van een plaatselijke krant. Zij is lid van een toneelvereniging, vormt samen met een acteur Theater Franje, zingt in een band en doet allerlei soorten vrijwilligerswerk op het gebied van kunst en cultuur. Schrijven is haar passie en inmiddels heeft ze ruim dertig toneelstukken op haar naam staan. ‘Eén recht en één averecht’ is haar debuutroman. Anneke is getrouwd, heeft twee kinderen en drie kleinkinderen.

Reviews

2021-11-25 11:43:44 | By: Van den Berg | Rating:
Een erg boeiend geschreven boek, waarbij ik hoop dat er meer zullen verschijnen van deze schrijfster. Mijn complimenten!

2021-11-19 11:51:01 | By: J Iseger | Rating:
Een boek dat je moeilijk weg kunt leggen: het blijft boeien.

2021-11-19 22:34:03 | By: B. Bogers | Rating:
Een heerlijk boek dat leest als een trein. Je kunt het bijna niet wegleggen. Een boek met een lach en een traan en ook spanning. Een echte aanrader!

2021-11-18 10:46:54 | By: Y. van Lieshout | Rating:
Het is een boek dat met veel passie en kennis is geschreven. Het leest prettig en je wordt echt geboeid door het verhaal, waardoor je het in één keer wil uitlezen. Hopelijk komt er een vervolg.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

'Eén recht en één averecht - Over passie voor het theater

Author:

Anneke Iseger

Category:

Novels

Number of pages:

214

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-11-2021

ISBN:

978-94-645-0034-9 / 9789464500349

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)