Ik Stotter(de) - Stotterende stappen gaan ook vooruit

Mylan Ter Vrugt

Category: Health

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als je niet praat, dan stotter je ook niet, aldus mijn motto als 18-jarige. Het is een kenmerkende manier van denken waarin waarschijnlijk veel mensen die stotteren zich kunnen herkennen, terwijl ze er misschien liever niet zo in zouden staan. Met mijn verhaal wil ik overbrengen hoe je visie en instelling je stotter-ervaring ingrijpend kunnen veranderen. Door mijn eigen misstappen en valkuilen toe te lichten en te reflecteren in mijn verhaal vertel ik hoe mijn veranderingsproces tot stand is gekomen waardoor mijn motto nu luidt: een dag niet gestotterd is een dag niet geleefd!

From the book

De laatste tijd ben ik aan het twijfelen of de opleiding die ik nu volg wel wat voor mij is. De aankomende week heb ik tentamens en ben daardoor veel aan het leren. Het lukt wel, daar niet van. Het is niet te moeilijk en ik snap het allemaal wel. Maar ik vind de onderwerpen gewoon niet leuk. Ik vind het niet interessant en mis de motivatie. Het is ook wel mijn eigen schuld, dat zeker. Ik heb mezelf bij het uitzoeken van de opleiding niet genoeg laten informeren. Ik ben wel naar de open dag geweest van de HAN, maar ja, met honderden leerlingen op een kluitje is persoonlijke aandacht ver te zoeken. Die kans daarvoor moet je natuurlijk zelf pakken. Leraren aanspreken, een praatje maken met studenten of een meeloop dag bezoeken. Maar die kansen pakte ik niet. Te verlegen en te bang om te stotteren voor al die mensen die ik niet kende. Overigens heb ik wel een meeloop dag gedaan, een halve dag tenminste. Toen bekend werd dat er na de pauze gepresenteerd moest worden wat je gedaan had heb ik mijn jas gepakt en ben gegaan. “De meeloop dag duurde minder lang dan gedacht”, zei ik thuis tegen mijn moeder.

About the author

Mylan Ter Vrugt werd geboren op 26 februari 2021 in de Achterhoek. Hij was de jongste in een huis met zijn vader, moeder en zus. Vanaf het moment dat hij kon praten had hij last van stotteren en kon hierdoor niet goed zijn verhaal overbrengen. Op het moment van schrijven was Mylan verre van een schrijver. Maar de intentie om andere jongere stotteraars op welke manier dan ook te kunnen helpen met het delen van zijn verhaal zorgde er voor dat het verhaal werd wat het nu is.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik Stotter(de) - Stotterende stappen gaan ook vooruit

Author:

Mylan Ter Vrugt

Category:

Health

Number of pages:

84

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-11-2021

ISBN:

978-94-645-0075-2 / 9789464500752

Price:

€ 16,99

Language

Dutch