Harrie de hond - en het Genootschap van Klavertje Vier

Rob Zewald

Category: Youth books
  • (1)

€ 24,99
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Harrie de hond is een verhaal over een viertal dieren: twee honden, een kat en een vlo. Ze noemen zich het Genootschap van Klavertje Vier. Door omstandigheden zijn ze hun thuis kwijtgeraakt en zijn op zoek naar een nieuw thuis. Het verhaal gaat over de gebeurtenissen onderweg. Zo wonen ze een korte tijd in het bos, in een verlaten boerderij en bij een oud vrouwtje. Op hun zwerftocht sluiten ze vriendschap met andere dieren. De verschillende karakters van de dieren zorgen voor de nodige spanning en humor onderweg. Uiteindelijk heeft het verhaal een happy end.

From the book

Als ze doorlopen merken ze dat er steeds meer dieren onderweg in de weilanden naar hen komen kijken. Koeien, geiten, schapen en paarden weten via de dierentelegraaf allemaal van hun komst. Ze willen nu met eigen ogen wel eens zien wie dit Genootschap van Klavertje Vier is.
Ze zijn allemaal heel vriendelijk en roepen ze bemoedigend toe.
“Jullie vinden vast wel een plekje,” blaat een schaap. Een paard hinnikt: “Als ik kon zou ik met jullie meegaan.” Een koe loeit: “Ik moet gemolken worden, want anders was ik ook zeker van de partij.”
Zo zeggen alle dieren die ze passeren wel iets aardigs. Het voelt wel goed dat er zo meegeleefd wordt, maar als ze vragen of er iemand een plek voor ze weet, dan heeft niemand een idee.
Ze voelen zich een beetje beroemd.
Graaf Bastiaan loopt steeds meer met zijn hoofd rechtop en je kunt aan zijn houding zien dat hij van adel is.
Tante Kat glimlacht vriendelijk naar de dieren langs de weg. Zoveel aandacht is ze niet gewend, maar vindt ze wel fijn.
Alleen Harrie vindt het maar niets. Als waakhond houdt je graag overzicht en al te veel aandacht leidt alleen maar af.
Ze lopen langs diverse boerderijen, soms door een erehaag van andere dieren. Vaak worden ze welkom geheten door waakhonden van de boerderijen, die hen vertellen hoe de weg verder gaat.

De auteurs resette gaan naar WarChild www.warchildholland.org

About the author

Rob Zewald is gepensioneerd klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij werkte onder andere in het Gemini-ziekenhuis in Den Helder en de Opvoedpoli in dezelfde plaats. Lang geleden schreef hij mee aan een aantal studieboeken voor diverse opleidingen en merkte dat schrijven hem veel voldoening gaf. Hij is getrouwd en heeft twee zonen. Vroeger las hij zijn kinderen vaak voor of verzon verhaaltjes voor het slapen gaan. Net als zijn vader dat bij hem deed. Nu vertelt hij verhalen aan zijn kleinkinderen. Het plan om zelf een van die verhalen op papier te zetten bestond al veel langer. De pensionering en de beperkingen door het corona-virus gaven tijd in overvloed om het uiteindelijk ook te doen.

Reviews

2022-01-05 20:02:09 | By: Sas | Rating:
Dit boek is ontzettend leuk om te lezen. Leuke personages die je helemaal voor je ziet. Om zelf te lezen of voor te lezen. Harrie en het genootschap klavertjevier !beleven samen een heleboel, zowel spannende, leuke als gevoelige dingen maar er komen ook emoties in voor die herkenbaar zijn uit het dagelijkse leven. Vlot geschreven met leuke illustratiesWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Harrie de hond - en het Genootschap van Klavertje Vier

Author:

Rob Zewald

Category:

Youth books

Number of pages:

150

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

03-12-2021

ISBN:

978-94-645-0100-1 / 9789464501001

Price:

€ 24,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)