Versterk jezelf met dieptemeditatie - Voor een gezonder, gelukkiger en bewuster leven

Liesbet Bergs

Category: Spirituality

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vanaf het moment dat ik begon te mediteren veranderde mijn leven. Ik ben bijna nooit meer ziek en durf mij, na een jarenlange zoektocht, gelukkig te noemen. Dat geldt niet alleen voor mij. Iedereen die regelmatig mediteert gaat erop vooruit. Het geweldige hiervan is dat iedereen het kan leren!
Dus jij ook. Je hebt zelf een tool ter beschikking om sterker te worden op alle gebieden.
Hoe dat kan verklaar ik op nuchtere, duidelijke manier vanuit mijn ervaringen met energetische therapieën en mijn ervaringen als meditatieleraar.
Verder leg ik uit waarin dieptemeditatie verschilt van mindfulness en transcendente meditatie. Het is een oeroude techniek in een westers kleedje, die losstaat van geloof of levensopvatting en ‘goeroe-vrij’ is. Een echte bevrijding!

From the book

Het proces van transcenderen gebeurt bij iedereen die dieptemeditatie toepast. Veel oefenen of goed je best doen is niet nodig. Het is juist door niets te verwachten en niets te doen dat we steeds dieper in de rust kunnen gaan. Hoewel elke meditatie anders is – soms ervaar je van alles, soms helemaal niets – zal je zeker ná de meditatie effecten ervaren. Het aanmaken van nieuwe verbindingen in de hersenen gebeurt altijd en bij iedereen. Maar beter werkende hersenen, lichamelijk en psychisch herstel zijn niet de enige effecten. Ook andere ervaringen die je tijdens de meditatie hebt, zullen geleidelijk aan in je dagdagelijkse bezigheden komen. De rust, de gelukzaligheid, het vermogen tot relativeren en alles in een groter perspectief te plaatsen, de verbondenheid met alles en iedereen, het ruimtelijke: je bezig zijn met de dingen zal ermee doordrongen worden. Je kijk op en je omgang met de dingen wordt ruimer, je bewustzijn wordt ruimer.

About the author

Sinds mijn jeugd voel ik me betrokken bij mensen en hun leven. Ik werkte meer dan twintig jaar in de hulpverlening (De dunne lijn, 2015 uitgeverij Boekscout) en tien jaar als ambtenaar. Hier stel ik steeds hetzelfde vast: instellingen, organisaties, overheidsdiensten beschikken over goede infrastructuur en geëngageerde medewerkers. Toch lukt het niet om mensen uit de problemen te helpen, terug gezond te maken en gezond te houden. De maatschappij veranderen kunnen we niet onmiddellijk. Maar we kunnen wel vandaag beginnen met zelf sterker te worden. Het is mijn doel om iedereen die dat wil, de kans te geven te leren mediteren om zelf sterker en weerbaarder te worden. Aanvullend op mijn klassieke opleiding maatschappelijk werk, volgde ik de opleiding Leraar Diepte Meditatie (opgenomen in het register van KTNO en erkende bijscholing van therapeuten en praktijkhouders). Sinds 2019 startte ik het enige centrum voor dieptemeditatie in België en sinds oktober 2021 maak ik deel uit van het team meditatiebegeleiders van de Vlaamse overheid.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Versterk jezelf met dieptemeditatie - Voor een gezonder, gelukkiger en bewuster leven

Author:

Liesbet Bergs

Category:

Spirituality

Number of pages:

80

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-11-2021

ISBN:

978-94-645-0112-4 / 9789464501124

Price:

€ 16,99

Language

Dutch