Cover voorkant
Verwarrende emoties
Verwarrende emoties

Verwarrende emoties

Constance Verjong

Category:

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze korte verhalen en gedichten over vrouwen die de liefde voor een ander niet helemaal weg kunnen stoppen zijn herkenbaar. Toch doen we alsof we dit 'raar' vinden, maar zou jij ook stiekem niet een keer één van die vrouwen willen zijn? Veel plezier met het lezen over liefde, avontuur en verwarring.

From the book

Op mijn netvlies verscheen een knappe man met een hond. Er was een theaterfeest in het park. Alle andere mensen in het park vervaagden, alleen de man met de hond werd scherp. Ik had hem al vaker gezien. De man met zijn hond. Wij hadden al vaker naar elkaar gekeken. Onze blikken kruisten elkaar en kwamen een paar seconden niet los. Hij lachte naar mij en maakte met de vingers van zijn beide handen een hartje. Ik liep naar mijn gezin en zag een kleurrijk theaterstuk. Geen idee waar dat stuk over ging? Wij liepen verder door het park. Waar was die man gebleven? Helaas zag ik hem die dag niet nog een keer. Ach, helaas? Dat is toch veel beter? Twee weken later zag ik hem weer. Hij liep door het park met zijn hond. Ik was aan het hardlopen. Ik moest naar hem toe en hij wachtte. Er volgde een gesprekje met een afspraakje voor volgende week. Zelfde tijd en zelfde plaats. Er volgden nog meer afspraakjes. Spannende afspraakjes, maar ook stress en verwarrende emoties. Jammer dat ik hier niemand over kon vertellen of zou ik dat wel doen? Gevoelens van blijdschap tot verdriet overvielen mij vanaf dat moment. Een jaar later is er nog niets veranderd. Thuis ben ik er niet bij, maar waar eigenlijk wel? Wat is de natuur opdringerig en lastig. Ik had mij destijds ook om kunnen draaien, maar ik moest en zou weten wie die man was. Spijt heb ik niet. Ik heb nu nog meer levenservaring. Toch moet ik je bekennen, wijzer ben ik er niet van geworden. Het heeft mij alleen nog veel meer vragen gegeven. Vragen waarop ik maar geen juist antwoord krijg. Was ik maar nooit naar die man in het park gegaan, dan had ik nu vast meer rust gehad.
‘Dan was je thuis ook niet zo afwezig geweest,’ zegt het engeltje in mijn hoofd.
‘O, ja?’ Het duiveltje in mijn hoofd denkt dat ik dan nog steeds nieuwsgierig zou zijn geweest. ‘Geniet van die charmante man!’
‘Kijk uit,’ zegt het engeltje. ‘Je speelt met gevoelens.’ Het duiveltje lacht zich rot. ‘Ze speelt toch al met gevoelens, namelijk met die van haarzelf.’ Wat is er mis mee om van meer mensen te houden? De duivel en de engel geven soms geen antwoorden, maar vechten wel wat af. Ineens heb ik een nieuwe ingeving. Laat ik maar verhalen of gedichten schrijven over (bijna) vreemdgaan. Laat ik mijn gedachten eens op papier zetten, misschien heb ik daar meer aan? Wie weet heeft een ander daar ook iets aan. Er zijn vast veel meer mensen die worstelen op dit gebied.

About the author

Constance Verjong (1973) leest zelf graag thrillers en over de psyche van de mens. In deze verhalen komt beiden naar voren; spanning en gevoel. Twee jaar terug begon ze met één verhaal te schrijven en daarna vond ze het te leuk om te stoppen. Via een poster op een raam bij haar in de buurt las ze over uitgeverij boekscout en stuurde de verhalen op. Naast tennis is dit een nieuwe leuke hobby geworden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verwarrende emoties

Author:

Constance Verjong

Category:

Number of pages:

162

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-02-2022

ISBN:

978-94-645-0309-8 / 9789464503098

Price:

€ 19,99

Language

Dutch