Cover voorkant
Onze meedogenloze omgang met dieren
Onze meedogenloze omgang met dieren

Onze meedogenloze omgang met dieren

Wim Maat

Category: Society
  • (2)

€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dieren hebben een kort leven in de veehouderij en de visserij. De meesten halen hun volwassen leeftijd niet. Allemaal tot ons genoegen, om hun vlees, melk en eieren op te eten of hun huid of wol te gebruiken. In de jacht en de 'sport'visserij worden dieren voor de lol van jager en visser gedood. Proefdieren zijn in de ogen van veel wetenschappers overbodig, toch worden ze massaal gebruikt. Van de wet mag dat allemaal. Dit boek is een pleidooi voor een dierwaardig bestaan van dieren en aanpassing van de wet.

From the book

Varkens in de bio-industrie hebben vaak een miserabel leven, ze leven dicht op elkaar, komen nauwelijks of niet buiten en hebben ademhalingsziektes door de zure lucht in de schuren. Ze hebben dikwijls last van hun poten vanwege de harde en natte vloer. Voor het welzijn van varkens vindt het Voedingscentrum, dat ze naar buiten moeten kunnen, in de modder rollen, een strobed en voldoende bewegingsruimte hebben en dat ze leven in een groep. In de praktijk komt hier vrijwel niks van terecht. De nieuwe Wet Dieren sluit hierop aan en wil dat dieren zo natuurlijk mogelijk leven. Voor varkens zou dat inhouden dat ze naar buiten mogen en in de modder wroeten. Dat een zeug niet bevalt tussen ijzeren stangen en biggen bij de zeug blijven. Ondoenlijk vinden de meeste varkenshouders. De wet is nog niet aangenomen, de Tweede Kamer ziet nu, midden 2021, pas de consequenties en schrikt er voor terug. Overigens niet alleen voor de varkens, maar voor alle dieren in Nederland.

About the author

De schrijver is door de enorme groei van de veehouderij langzamerhand geëvolueerd van vleeseter via vegetariër naar veganist. Hij begon in te zien dat wij mensen geen enkel recht hebben andere dieren te doden en voor ons genoegen te gebruiken. Zijn drie kinderen, inmiddels volwassen, hebben hem daarin van harte gesteund. Hoewel een liefhebber van vis, zag de schrijver de consequentie van zijn keuzes en zag ook af van het eten van vis. Hij is steeds meer bij (vreedzame) dierenacties betrokken door het hele land. Hij werkte in de zorg als begeleider in psychiatrisch ziekenhuizen en in centra voor verstandelijk gehandicapten. Sinds zijn pensionering rijdt hij voor de laatsten nog voor hun dagbesteding. In zijn vrije tijd werkte hij mee aan school-, personeels en buurtkranten.

Reviews

2022-02-19 20:44:11 | By: CE Vermeulen | Rating:
Goed boek om de mensen bewust te maken van het onvoorstelbare leed dat de mens de dieren aandoet.

2022-01-21 17:18:57 | By: Kirsten de Wrede | Rating:
Prachtig boekWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Onze meedogenloze omgang met dieren

Author:

Wim Maat

Category:

Society

Number of pages:

122

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-12-2021

ISBN:

978-94-645-0200-8 / 9789464502008

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)