Cover voorkant
Nestje e ratteke uit de ruien 3 - Oude rattekesliefde roest niet
Nestje e ratteke uit de ruien 3 - Oude rattekesliefde roest niet

Nestje e ratteke uit de ruien 3 - Oude rattekesliefde roest niet

Patrick Van Ouytsel

  • (2)

€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ook in deel drie volgen we Nestje weer, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleeft boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.Als Antwerps dialectgids wilde Patrick Van Ouytsel Antwerpse sagen en legenden weer bij iedereen brengen die deze geweldige folklore vergeten is maar vooral ook bij de allerjongsten. Met de steeds aangroeiende reeks van Nestje e ratteke uit de ruien begeven we ons dan ook met zijn allen in deze magische wereld waar een kind nog kind zijn en waar grote mensen zeer graag in zullen vertoeven. Lees jij ook weer met ons mee?

From the book

Gwijde stapt als eerste door de poort met de kapelaan naast hem. De wapenknechten en Jan volgen als laatsten. De ruien zijn donker, nat en koud en het stinkt er voor ons mensen. ‘Kijk uit waar je loopt kerels,’ zegt Gwijde terwijl hij zijn zwaard uit de schede trekt. Timotheus bidt en loopt de mannen voor. Van rui tot rui, onder en door gewelven en bogen, gaat de tocht van Gwijde en zijn dappere mannen. ‘Er zijn hier zelfs géén rattekes te zien,’ mompelt Jan. ‘Ik zei het je toch,’ mompelt Gwijde, ‘die twee onnozele ruimeesters hebben vader iets op de mouw gespeld, hier is niets buiten duisternis, kilte, water en stank,’ zegt hij een beetje ergerlijk, ‘wat een kostbaar tijdverlies toch!’ En dan, als bij toverslag, spoelt een enorme watergolf uit de rui over iedereen en alle fakkels gaan uit. ‘Wat is dit nu weer?’ roept Gwijde. Het is zo duister en donker, dat niemand iets ziet en dan gaan de fakkels als bij toverslag terug aan, wapenknechten hun monden vallen open. ‘Bij st Joris!’ wordt er geroepen en dan ziet iedereen dat de wapens weg zijn... niemand heeft nog een zwaard, dolk of kruisboog in zijn handen. Vanuit het ruiwater komt een groot hoofd tevoorschijn, volledig bestaande uit water. ‘ZOEKEN JULLIE MIJ?’ buldert de waterkop van Lange Wapper met een holle klank. Wapenknechten verstijven van schrik, Timotheus begint hardop te bidden & Gwijde staat met open mond Lange Wapper aan te staren en Jan... die staart eerder in volle verwondering... ‘DAPPEREN UIT DE STENEN BURCHT, GA TOCH NAAR HUIS HEREN RIDDERS, MIJN STRIJD IS IMMERS NIET MET JULLIE MAAR... TART GEEN KRACHTEN DIE JULLIE VERSTAND TE BOVEN GAAN. GA NU IN VREDE OF... BLIJF HIER BIJ MIJ, IN DE HEL... IN MIJN HEL.’ ‘Onze wapens, geef eerst onze wapens terug, jij lelijke plaaggeest,’ roept Gwijde kwaad. ‘DIE LIGGEN NETJES EN BRAAF BUITEN OP EEN VEILIGE PLEK OP JULLIE TE WACHTEN EN EEN BEETJE BELEEFDER GRAAG, GWIJDE ANDOVERPIA. ZEG NIETS WAAR JE ACHTERAF SPIJT VAN KRIJGT, HEER RIDDER VAN DE STENEN BURCHT.’

About the author

Patrick Van Ouytsel is de auteur van de succesvolle historische fictie roman Drakkars op de Schelde en tevens Antwerps dialectgids in het gidsen bedrijf Me Lou deur't stad en woont met zijn vrouw in Antwerpen Noord. Als Antwerpenaar en dialectgids is Patrick verzot op werkelijk alles wat met zijn geliefde stad te maken heeft. Hij is dan ook nog een echte sinjoor voor altijd en eeuwig verliefd op zijn stad en dat merk je tot hiertoe in al zijn boeken. Met Nestje e ratteke uit de ruien begon het voor hem als auteur in 2019 en ziehier amper twee jaar later is deel drie er al in deze prachtige aangroeiende serie kinderboekjes over de spannende, knotsgekke en super fantastische avonturen over Nestje, niet zomaar e ratteke uit de ruien hoor. Als auteur en als dialectgids is Patrick een geboren en tevens een fantastische verhalen verteller en hij heeft het geluk gehad dit zowel in zijn hoofd als in zijn bijberoep te kunnen en mogen doen want een fantastisch verhaal is nu eenmaal goud waard!

Reviews

2021-12-19 12:57:21 | By: Lou | Rating:
Fantastich! hoe hilarisch weer opnieuw, die avonturen van Nestje en zijn beste vriendje Pistache.
ik ben ook ongelofelijke fan van de hond, Antigoon, die humor!
En was ik een jonkvrouwe geweest in die tijd, dan Koenegonde graag.
Het boekje leest heel vlot, en de verhalen zijn telkens uniek, ik ben benieuwd wat het mysterieuze drakenei met zich meebrengt.
Ook de tekeningen zijn alweer prachtig, ze spreken tot de verbeelding en zuigen je zo mee in de verhalen,
dus ja, smaakt ook ditmaal naar meer.

2021-12-14 17:50:12 | By: Dujardin Marianne | Rating:
Beste heer Van Ouytsel ik ben de tante van Ellen en Luc en ben in de boekjes aan het lezen van rattekes uit de ruien,al ben ik al 81 jaar ik lees zoiets heel graag , de tekeningen van Ellen zowel als jou verhalen zijn fantastisch mooi ,voor jong en oud zou ik zeggen ,vriendelijke groeten van Dujardin MarianneWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nestje e ratteke uit de ruien 3 - Oude rattekesliefde roest niet

Author:

Patrick Van Ouytsel

Category:

Children books

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-12-2021

ISBN:

978-94-645-0129-2 / 9789464501292

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)